Warm en fashionable de winter door

Warm en fashionable de winter door

We hebben het al gehad over gezond de winter doorkomen. Misschien ook wel prettig om warm de winter door te komen? Kleding en overige tips om warm én fashionable de winter door te komen.

Kleding

Hemd
Ja, een hemd. Wordt dat nog gedragen? Ja, hoor. Hartstikke slim ook! Hemden zitten meestal strak om het lichaam en zorgen er hiervoor dat jouw lichaamswarmte wordt vastgehouden. Daarbij houdt het nog eens tocht tegen. Prima basis voor jouw kledingset dus!

Handschoenen
De meeste mensen kiezen voor stoffen handschoenen. Want, die zijn zo lekker zacht. Dit kan inderdaad ook prima als het niet regent of sneeuwt. Ze zijn er ook nog eens in de meest fashionable soorten. Bij regen of sneeuw kun je het beste kiezen voor een leren of kunststoffen variant; waar er ook een boel fashionable van te vinden zijn!

Sjaal
Om jouw mooie nek te beschermen tegen wind en kou is het verstandig om een sjaal te dragen. Hierin is ook zo veel fashionable keuze! Belangrijk is dat jouw nek/hals echt goed wordt bedekt, zo voorkom je een griepje.

Muts
Het grootste gedeelte van jouw lichaamswarmte gaat jouw lichaam uit via jouw hoofd. Echt? Ja, echt. Het is daarom best slim om een muts te dragen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. No worries, tegenwoordig kun je bijna geen blunders meer maken met de keuze van muts; veel is goedgekeurd!

Jas
Zonder jas gaan we niet naar buiten, maar in zo’n dikke ski-jas willen we niet gezien worden. Tenminste de meeste mensen niet. Op een of andere manier loop ik elke winter weer in een dikke (uiteraard wel warme) jas. Beetje een pinguïn effect geeft het wel, maar ach ik heb het in ieder geval warm buiten. Voor de mensen die liever niet als een pinguïn rondlopen; kies dan voor een lange winterjas. Zacht, warm en door de lengte hoef je ook niet elke keer een handdoek te pakken voor je op het natte zadel van jouw fiets wil zitten. Perfect!

Voeding

Pittig
Pittig eten werkt prima om op te warmen. Veel kruiden, specerijen, die brengen jouw lichaamstemperatuur zo omhoog!

Alcohol
Sorry, maar van alcohol krijg je het niet warmer. Door de alcohol in jouw lichaam wordt er bloed naar de oppervlakte van jouw huid gestuurd. Dit geeft inderdaad een warmer gevoel. Maaaaaar; doordat alle warmte aan het oppervlak van jouw lichaam zit, kan het dus ook makkelijker naar buiten. Wat er voor zorgt dat jouw lichaamstemperatuur juist gaat dalen.

Overig

Beweging
Deze is vast wel bekend bij jullie; in beweging blijven houdt je warm. Dit komt alleen al door het verbranden van calorieën.

Deken
’s nachts een extra deken over je heen hebben kan geen kwaad. ’s nachts koelt het namelijk nogal af, jouw lichaam daarmee ook.

Warme gedachten
Echt? Ja, echt. Door te denken aan een heerlijk zonnig strand en warm weer krijg je het automatisch warmer. Makkelijk!