Wat is floaten?

Wat is floaten?

Floaten is drijven op zeer zout water dat verwarmd wordt tot circa 35½ º C . Door de opwaartse kracht van het water blijft het lichaam drijven zonder enige inspanning. Dé kans voor alle spieren om geheel te ontspannen, doordat het hele lichaam ondersteunt wordt door het zoute water. Drijvend op het water (±800 liter water waarin ±500 kg Epsom bitterzout opgelost is) en in een ruime cabine, kun je de hectische wereld “uitzetten”.

De rust en warmte in de floatcabine zorgen ervoor dat het lichaam de kans krijgt om zijn natuurlijke, optimale balans, waarin alle delen en systemen van het lichaam met elkaar samenwerken, weer op te zoeken. Zo wordt de synchronisatie van de linker en de rechter hersenhelft gestimuleerd. Dit heeft als gevolg dat uw productiviteit, prestaties en efficiëntie evenals uw zelfvertrouwen en gevoelens van welbehagen positief beïnvloed worden.

Floaten werkt bij iedereen. Er is geen oefening voor nodig, geen kennis en geen discipline. Hoe u het ook ervaart, floaten is vooral heel gezond.