5 Manieren om Epsom zout te gebruiken

Misschien heb je er al wel eens wat over gehoord, het beroemde Epsom zout. Het is vernoemd naar een bitter-zoutwater bron bij Epsom in Surrey, Engeland. In feite is het eigenlijk geen zout, maar een natuurlijke voorkomende zuivere mineraalverbinding van magnesium en sulfaat.

Hier zijn 5 rare en geweldige manieren om Epsom zout te gebruiken voor je beauty routine!

Voller en frisser haar
Als je je haar voller wilt laten lijken en ook nog eens zachter, probeer dan eens Epsom zout te mixen met je conditioner. Warm de zout op tot dat het oplost en doe het dan door je haar heen. Laat het voor 20 minuten in je haar en spoel het daarna goed uit met lauwwarm water.

Blauwe plekken/kneuzingen verminderen
Bad in gaan met Epsom is niet alleen relaxend voor je spieren, maar het helpt je ook tegen blauwe plekken, kneuzingen en opzwellingen. Doe twee kopjes zout in een warm bad en geniet lekker voor 20 minuten!

Huidschilfers
Epsom zout werkt super bij het verwijderen van de dode huidcellen en overbodige huidschilfers op je huid. Daarbij helpt de magnesium om de onzuiverheden weg te werken. Doe een beetje van deze zout in bij je reiniger of olie en masseer je huid, spoel vervolgens af met koel water.

Opgezwollen, pijnlijke voeten
Epsom zout helpt heel erg goed tegen opgezwollen en pijnlijke voeten. Daarnaast maakt het je voeten ook nog eens heerlijk zacht, extra bonus dus. Doe een halve kop zout in een bak met warm water en zet je voeten erin. Ontspan voor 15-20 minuten en voel het verschil direct!

Opgeblazen gevoel
Epsom zout lijkt wel echt een wondermiddel. Het kan je opgeblazen gevoel ook nog eens sterk verminderen. Het enige wat je moet doen is het zout in een warm bad te doen, erin gaan liggen en te relaxen!