Weg met die zweetvoeten

Weg met die zweetvoeten

Helaas zijn zweetvoeten voor veel mensen een bekend probleem. Natte voeten en een stinkende geur die uit je schoenen komen. Eigenlijk niet zo gek als u bedenkt dat een voet gemiddeld 250.000 zweetklieren bevat en dagelijks 0,25 liter vocht produceren. Tocht heeft de ene persoon bijna geen last van zweetvoeten, terwijl de ander zijn schoenen niet uit durft te trekken.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om van zweetvoeten af te komen, of het in ieder geval te verminderen. Het begint allemaal met hygiëne, was uw voeten dagelijks goed met water en zeep. Ook is het verstandig om een voetenbad te nemen. Door hier bacteriedodend-middel, zuiveringszout of azijn aan toe te voegen, worden bacteriën gedood.

Probeer verder ook vaak van schoenen te wisselen of op blote voeten te lopen. Op deze manier hebben uw voeten de mogelijkheid om te drogen, hetgeen nodig is om zweetvoeten te voorkomen. Is dit helaas niet genoeg voor u, dan zijn er nog een aantal mogelijkheden om zweetvoeten te verminderen.

Eelt verwijderen
Behalve dat eelt vervelend kan zijn, vergroot het ook de kans op zweetvoeten. Eelt neemt namelijk vocht op, hetgeen de groei van bacteriën stimuleert.

Was sokken op een hoge temperatuur
Was uw sokken op minimaal 75 graden Celsius. Bij deze temperatuur gaan de bacteriën die in uw sokken zitten namelijk dood.

Katoenen sokken
De bacteriën blijven zitten in de sokken en schoenen die u gedragen heeft. Probeer daarom zoveel mogelijk om sokken te dragen in uw schoenen. Op deze manier komen er namelijk minder bacteriën in uw schoenen. Draag bij voorkeur katoenen sokken en leren schoenen.

Anti-zweet inlegzooljes
Er bestaan speciale zooltjes die zweetvoeten voorkomen of behandelen. Hierdoor zullen uw sokken en schoenen minder stinken.

Anti-zweet producten
Uiteraard zijn er ook anti-zweet producten te krijgen voor het overtollig zweten. Gebruik deze producten pas op het moment dat u er veel last van hebt.

Heeft u echt heel veel last van zweetvoeten, dan is het wellicht verstandig om een bezoekje te brengen aan uw huisarts of een pedicure.