1 op de 3 Nederlanders heeft pech met nieuwe aankopen

1 op de 3 Nederlanders heeft pech met nieuwe aankopen

Dat is balen: heb je net iets nieuw, is het binnen een maand beschadigd, kwijt of gestolen. 1 op de 3 Nederlanders heeft dit wel eens meegemaakt, blijkt uit onderzoek dat we hebben laten doen door Panelwizard.

In april vroegen we aan ruim 1700 Nederlanders of ze wel eens pech hebben met nieuwe aankopen. Ja, was het antwoord van zo’n 567 deelnemers aan het onderzoek. Vooral met kleding en ICT-apparatuur, zoals mobiele telefoons, laptops en tablets, gaat het wel eens mis.

De grootste pechvogels
Ook keken we wie er het meeste pech heeft: mannen of vrouwen. En wat er zoal misgaat met de spullen die ze nieuw kopen. Gaan ze bijvoorbeeld snel stuk, raken ze kwijt of worden ze gestolen? Bij meer dan 90% van de ondervraagden was hun nieuwe aankoop in deze gevallen niet verzekerd. Wat vaak wel zo is als je het met je creditcard koopt. De meesten kochten het product met hun pinpas.

Geluk bij een ongeluk
Een aankoop met een creditcard is meestal verzekerd, maar met een pinpas niet. Dat vinden wij niet eerlijk. Daarom zit er vanaf 1 april een aankoopverzekering bij SNS Betalen. Zodat veel van de aankopen met onze pinpas ook gewoon verzekerd zijn bij beschadiging, verlies en diefstal. Wat een geluk (bij een ongeluk)!

Benieuwd naar de voordelen van een SNS rekening? Bekijk de verschillende mogelijkheden en open een bankrekening bij SNS.

Meer over dit onderzoek: Het grote pechonderzoek.

grote_pech_top3