Menu
Algemeen / Wonen

Hoe financier je de nieuwe babykamer?

Er begint een heel nieuw leven voor jou en je partner want jullie eerste kind is op komst. Hier komt natuurlijk veel bij kijken. Het krijgen van een kind is voornamelijk heel bijzonder en leuk. Want naast dit wonder mag je ook aan de slag met zaken die je nodig hebt om een kind te verzorgen. Denk aan kinderwagens, maxi cosi’s en een complete kinderkamer. En dit is een wereld op zich! Er zijn veel speciaalzaken in Nederland waarin je kunt verdwalen….

Nieuw of gebruikt

Zoals gezegd is het een wereld op zich. Neem bijvoorbeeld een kinderwagen, er zijn modellen van een paar honderd euro tot al gauw € 1.500,–. Dit geldt ook voor de babykamer en overige zaken die je nodig hebt, je kunt het zo gek maken als je budget toelaat (of als je zelf wilt). Neem hierbij even in overweging dat er ook een hele markt is op bijvoorbeeld marktplaats van gebruikte spullen die minder kosten en soms nog net als nieuw zijn. Dit scheelt natuurlijk fors in de kosten. Wil je meer weten over de gemiddelde kosten van een baby kijk dan eens op de pagina van het Nibud, hier staat meer relevante informatie.

Niet meteen kopen

Voordat je meteen alle spullen al gaat inkopen is het handig om eerst langs verschillende winkels gaat om inspiratie op te doen, zodat je niet een keuze maakt waar je later spijt van krijgt. Kijk eens naar de televisieprogramma’s en in woonbladen. Online heb je ook veel voorbeeldafbeeldingen om je een idee te geven wat voor soort stijl je wilt en vergeet zoals gezegd marktplaats niet. Zo krijg je een kinderkamer waar je tevreden mee bent en misschien nog minder geld aan kwijt bent.

Niet voldoende budget, dan toch maar een lening afsluiten?

Wat doe je wanneer je jouw ideale kinderkamer hebt gevonden, maar het budget niet genoeg is? Dan kun je kijken of je het geld wat je te kort komt kunt lenen. Bij Frisia Financieringen zijn er veel mogelijkheden zoals het afsluiten van een persoonlijke lening. Het enige nadeel van een lening is dat rente moet betalen waardoor je uiteindelijk wat duurder uit bent. Denk daar in elk geval goed over na.