Menu
Liefde / Romantiek

5 Tips voor een romantisch dagje in Amsterdam

Waarschijnlijk denk je bij de ‘hoofdstad van de romantiek’ eerder aan Parijs. Echter kun je voor een romantisch dagje uit ook dichter bij huis terecht. Lees hier 5 inspirerende tips voor een romantisch dagje in Amsterdam. Hoe ga jij je liefde van je leven verwennen?

#1. Een rondvaart door de grachten

Begin de dag met een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Met de ochtenddauw nog laag boven het water en de vele toeristen nog in bed, een ideaal moment om te genieten van een rustig en romantisch boottochtje. Niet alleen voor jullie tweeën is het een leuke activiteit, ook voor kinderuitjes is dit een goed idee. Zo kunnen je kids de stad op een plezierige manier verkennen, zonder dat je rekening hoeft te houden met het drukke verkeer.

#2. Picknicken in het Vondelpark

Begint je maag na de rondvaart te knorren en ben je toe aan een lekkere versnapering? Haal wat lekkere broodjes, beleg en een vers sapje bij de supermarkt en neem de eerste de beste tram richting het Vondelpark. Hier komt Amsterdam echt tot leven! Van hardlopers, yogaklasjes tot en met knuffelende stelletjes, op een mooie zonnige dag is het er altijd gezellig. Kies een plekje uit en spreid je picknickkleed. Haal het lekkers tevoorschijn en genieten maar!

#3. Trouwen voor één dag bij Wed and Walk

Wanneer de vonken tijdens de picknick overspringen, kunnen jullie vervolgens de liefde bezegelen bij Wed and Walk. Dit is een wel heel bijzondere trouwlocatie in Amsterdam. Hier kun je namelijk trouwen voor één dag! Van echte bruidsjurken tot persoonlijke muziek, alles wordt tijdens de ceremonie voor je geregeld. Vergeet van tevoren niet een afspraak te maken, want de ceremoniemeester heeft doorgaans veel stelletjes op de planning staan. En oh ja.. hoewel het huwelijk maar voor één dag officieel is, mogen de ringen voor eeuwig bewaard blijven. Een mooi aandenken aan deze romantische dag.

# 4. Daten in het donker bij Ctaste

Wanneer jullie nog aan het bijkomen zijn van een emotionele ceremonie, staat de volgende spannende activiteit al op de planning. Wanneer je binnenloopt bij Ctaste zie je helemaal niets. Je leest het inderdaad goed, je waant je in een volledig donker restaurant. Hierdoor ervaar je het proeven, horen, ruiken en voelen op een totaal andere manier. Een mooi bijkomend voordeel: andere gasten zien ook niet wat jullie uitspoken… 😉

#5. Het Filmmuseum EYE

Nu de maag gevuld is, kan de avond niet beter worden afgesloten dan met een romantische komedie in het Filmmuseum EYE. Even wegzakken in de biosscoopstoel en genieten na zo’n intensieve dag. En na afloop nog een lekker drankje doen, met uitzicht over het IJ. En dan is het alweer tijd om huiswaarts te gaan.

Wat zijn jouw tips voor een romantisch dagje Amsterdam?