Effectieve tips om snel af te vallen!

Effectieve tips om snel af te vallen!

Dankzij deze tien eenvoudige tips slaagt iedereen erin om zich snel fit te voelen en extra kilo’s te verliezen.

1. Las enkele intensere momenten in tijdens de sportsessie. Zo daag je je lichaam uit en verbrand je meer calorieën.

2. Train niet altijd op hetzelfde fitnesstoestel, andere oefeningen pakken andere (probleem-zones) aan. Steeds op een hometrainer zitten zal dus weinig tot niet helpen tegen dat buikje.

3. Touwtjespringen. In een kwartier tijd verbrand je bijna 200 calorieën.

4. Goed weer buiten? Maak dan van de gelegenheid gebruik om het onkruid te wieden of groenten te zaaien in je moestuin. Na een half uurtje zwoegen ben je rond de honderd calorieën kwijt. Slecht weer buiten? Ook een sneeuwman maken of je huis kuisen bevorderen je slanke lijn.

5. Neem de trap in plaats van de lift. Sla af en toe een trede over, hierdoor train je je bovenbenen. Zorg er ook voor dat je elk uur minstens tien minuten rechtstaat – al is het maar om even met een collega te praten.

6. Maak er een gewoonte van om elke dag twintig minuten met je hond te wandelen of natuurlijk zonder hond. Op die manier verbrand je snel 100 calorieën. Hoe langer je wandelt, hoe beter voor je conditie, dat spreekt.

7. Thuis kan je multifunctioneel zijn: doe bijvoorbeeld vijftig sit-ups terwijl je je bad laat vollopen. Of een kwartiertje spring- en rekoefeningen terwijl die schotel in de oven staat? Beiden zijn ongeveer goed voor 130 verbrande calorieën.

8. Vrij met je partner, want tijdens een stoeipartij van twintig minuten speel je ook snel 100 calorieën kwijt. Geen zin? Masseer je partner dan twintig minuten, daarmee verbrand je evenveel calorieën.

9. Telefoneer je met een goede vriendin, dan hebben jullie vast veel te vertellen. Je sportplannen hoeven niet te sneuvelen: je kan stretchen terwijl je praat. Intensief is het niet, maar je wordt er zeker niet minder fit van.

10. Ga tien minuten joggen, zo verbrand je ongeveer 100 calorieën. Heb je meer tijd? Verdubbel het aantal dan gerust.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: