Menu
Vrije tijd

Ballonfiësta Barneveld

Ook deze zomer kunt u weer genieten van het Ballonfiesta Barneveld! Van 19 tot en met 22 augustus 2015 gaan er dagelijks weer tientallen luchtballonnen de lucht in. Een prachtig evenement voor het hele gezin!

Ieder jaar reizen duizenden bezoekers af naar de Koewei in Barneveld om naar dit luchtballonnen spektakel te komen kijken.

Meer dan 30 luchtballonnen, waaronder een aantal bijzondere special shapes gaan vier dagen lang de lucht in. Natuurlijk is er ook daarnaast van alles te beleven op en rondom het veld!

Ballonfiësta Barneveld – Steeds weer een feest voor jong en oud.
Een avond op de Koewei is een unieke belevenis voor jong en oud! Zo dicht bij zoveel ballonnen heeft u waarschijnlijk nog nooit geweest! Het is een prachtig gezicht hoe deze grote luchtballonnen worden opgeblazen en een voor een omhoog worden getrokken om zich klaar te maken voor het vertrek. Langzaam komt de mand van de grond en zal de luchtballon boven de bomen uit stijgen.

Naast de ‘gewone’ ballonnen zijn er iedereen een aantal special shapes te bewonderen! Deze speciale ballonnen stelen ieder jaar de show! Kijk hier voor een overzicht van de deelnemers.

Zodra alle ballonnen vertrokken zijn, kunt u genieten van het tussen programma en de spectaculaire Nightglow. Tijdens het tussen programma mag iedereen het veld op en kunt u een kijkje nemen in een echte luchtballon. Ook wordt er dit jaar gestreden voor de eerste prijs tijdens het Open NK Modelballonnen. Het allereerste modelballonnen kampioenschap in de Benelux!

Wilt u meer weten over Ballonfiësta Barneveld 2015?