Bikini of badpak? Wat zal het worden

Bikini of badpak? Wat zal het worden

De vakantie mag dan misschien voorbij zijn, voor de lucky few zit er nog een zomerse trip in. Maar wat leg je in de koffer? Ga je voor een klassiek badpak of voor een moderne bikini? Wij vroegen Chilla, online badmode boetiek, om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Welke de voorkeur heeft is namelijk voor iedereen verschillend.

Het vinden van een geschikte badpak

Het badpak is sinds enkele jaren weer helemaal terug van weggeweest. Persoonlijk zijn we daar erg blij mee omdat een badpak erg elegant kan staan. Welke stijl het beste bij je past ligt ook een beetje aan je figuur. Een klassiek badpak staat erg stijlvol voor een vrouwen met een maatje meer. Terwijl een sportief badpak erg sexy staat bij slanke dames.

Naast de stijl is ook de kleur bepalend. Anders dan een bikini is een badpak meer bedekkend, dus is de kleur ook bepalender. Heb je een lichte huidskleur kies dan niet voor een wit badpak of zachte tinten zoals babyblauw of roze. Heb je juist een donkere huid kies dan niet voor een donker- of lichtbruine badpak.

Het laatst punt is de pasvorm. Er is niets zo vervelend dan badmode in een winkel te passen. Daarom is het prettig dat je bij verschillende webwinkels gratis kunt bestellen en 14 dagen de tijd hebt om het te passen. Zo kun je in je vertrouwde omgeving de juiste badpak vinden.

Het vinden van de juiste bikini’s

De bikini is voor dames nog altijd de meest gedragen badmode op het strand. Waar het badpak uit één geheel bestaat kun je bij bikini’s eindeloos combineren. Het combineren van broekje en topje zien we de laatste tijd dan ook steeds vaker. Ook afzonderlijk zijn er veel opties zoals de bandeau, halter- of triangelbikini en het bikinibroekje de -string of -slip.

Het voordeel van bikini’s is dat je bruiner wordt over heel je lichaam. Bovendien kun je een bikini met bandjes naar beneden schuiven waardoor je geen randjes te zien krijgt.

Misschien is het goed om tot slot nog enkele trends te bespreken die we dit jaar terugzagen en ook volgend jaar nog zeker in de mode zijn. Te beginnen met de strikbroekjes, dat zijn de broekjes die je aan de zijkant vast kunt knopen met een strik. Het ziet er niet alleen vrolijk uit maar zorgt er ook voor dat een broekje zelden te groot of te klein is. Wil je een sexy uitstraling? Kies dan voor de monokini. Dat is een combinatie tussen het badpak en de bikini. Door de uitsneden aan de zijkant geef je net iets meer bloot waardoor je een sexy edge geeft aan je beachlook.