Menu
Lifestyle / Mode

Spaar je spijkerbroek

Je spijkerbroek kost vaak een klein fortuin, dus proberen we zo goed mogelijk voor onze favoriete broek te zorgen. Voor de meesten van ons, betekent dat: binnenste buitendraaien in de was, op koude temperatuur wassen en zo weinig mogelijk in de droger. Maar wat blijkt nu: terwijl deze instructies wel degelijk zorgen voor een langer spijkerleven, zijn het niet de beste tips.

Iedere expert is het ermee eens dat je jeans wassen, de broek meer doet verslijten dan het dragen ervan. In 2010 vertelde Carl Chiara, Design Director van Levi’s aan de Wall Street Journal  dat het katoen van de broek gaat ‘bloeien’ in de machine, waarna het weer strakker wordt en de vezels korter worden.

Chiara is zo serieus over zijn persoonlijke jeans collectie, dat hij slechts 1 keer in de 6 maanden zijn broeken wast. Ten minste, hij laat ze 20 minuten weken in een bad met koud water, dus dat is niet eens echt wassen. En hij gebruikt biologische fair trade zepen in plaats van onze gebruikelijke wasmiddelen. Na het uitspoelen hangt hij ze aan de riemhaken te drogen in de lucht.

Voor ons schone dames is dat misschien allemaal een beetje overdreven en vies en dit zijn niet de instructies die je standaard op de kledinglabels zal vinden. Maar minder vaak wassen zorgt wel voor een langer spijkerleven! Stomen helpt ook.

Zit er een vlek op je broek, gooi hem dan niet meteen in de machine, maar borstel hem schoon met een beetje zachte zeep (geen chemische middelen) en een nat doekje. Hang hem te drogen in de badkamer terwijl je een douche neemt, de stoom helpt je broek weer fris te worden en zijn oorspronkelijke vorm terug te krijgen.

Zout! 
Wist je dat je door het toevoegen van 2 eetlepels zout in de wasmachine de stijfheid van de spijkerstof verdwijnt? En om de kleur te conserveren, laat je je spijkerbroek een uurtje in een emmer water met een paar scheppen zout weken.

Lang leve de spijkerbroek!
Nog meer tips om meer uit je geld te halen? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En check ook hoe je miskopen voortaan kunt vermijden.

Bron: PursePower.nl