Menu
Algemeen / Beauty Weetjes

De beste, goedkope beauty vervangers

De beste, goedkope beauty vervangers. Daar sta je dan, voor de badkamerspiegel, met een dure créme in je handen. Een crème die belooft dat fijne lijntjes worden vervaagd, rimpels verdwijnen, je poriën weer helemaal schoon worden en dat je bovendien als een fris lentebloempje ruikt. Het moet wel waar zijn, al die beloftes, want je betaalt er de hoofdprijs voor. 

En tuurlijk, schoonheidsproducten doen heus voor een deel wat ze beloven, maar nooit helemaal. En dat weet iedereen inmiddels ook wel. Maar soms is het ook fijn voor je portemonnee en je huid om je beautyrituelen te versimpelen. Er zijn genoeg manieren om dat te doen, met producten die we allemaal gewoon in huis hebben. Hier zijn een paar voorbeelden:

In plaats van scheerschuim: gebruik baby olie of conditioner voor je haar.
Je hebt echt geen speciale scheerschuim nodig om oksels of benen bij te werken. Een beetje olie of haarconditioner maakt de haartjes ook zacht, zodat ze super makkelijk te scheren zijn. Ook een zachte douchegel of doucheolie werkt perfect.

In plaats van een bodyscrub, gebruik een scrubhandschoen
Investeer een tientje in een paar scrubhandschoenen voor onder de douche. Met of zonder douchegel je hele lichaam scrubben en je bent verzekerd van een fluweelzachte huid. Uitstekend voor de bloedsomloop (putjes anyone?) en je hebt geen apart product nodig. Scrubhandschoentjes gaan lang mee, dus ook fijn voor de portemonnee.

In plaats van blush: gebruik een toefje lippenstift dat je met je vingers uitsmeert
Op die manier kun je nog heel lang doen met restjes lippenstift. Let wel op dat je de juiste kleur gebruikt. Paarse en oranje tinten zijn minder geschikt om een fris blosje op je wangen te toveren.

In plaats van een gezichtsmasker, gebruik yoghurt, suiker en honing
Yoghurt heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en maakt je huid superzacht. In combinatie met honing, dat ook antiseptische  eigenschappen heeft, kan je samen met wat suiker een perfecte scrub maken. En voor je haar is dit masker een uitstekend (goedkoop) idee.

In plaats van voetencrème voor harde plekjes, gebruik vaseline
Vaseline is een petroleum product, dat klopt, maar het is een zuiver product dat je zonder problemen voor je gezondheid kunt gebruiken. Smeer je voeten in voor je naar bed gaat en trek een paar katoenen sokjes aan. Je wordt wakker met superzachte babyvoetjes. Een toefje onder je ogen voor de perfecte hydratering van de dunne huid onder je ogen werkt ook.

Oh, en deze tips komen allemaal uit de gratis e-mail cursus Beauty&Budget van PursePower. Schrijf je hier in en je krijgt 10 dagen lang elke dag onze beautytips in je mailbox.

Bron: PursePower.nl