Draagt u lenzen? Waar moet u op letten om uw ogen gezond te houden

Draagt u lenzen? Waar moet u op letten om uw ogen gezond te houden

Het is natuurlijk altijd belangrijk om je lichaam en organen goed te verzorgen. Dit om te voorkomen dat u klachten krijgt. Ook je ogen zijn een belangrijk orgaan. We staan er vaak niet bij stil, maar we gebruiken onze ogen de hele dag. Pas wanneer er problemen ontstaan in ons zicht beseffen we ons hoe belangrijk dit orgaan is voor ons lichaam en onze dagelijkse bezigheden.

Mensen die een bril of lenzen dragen omdat hun zicht minder goed is zullen dit kunnen beamen. Belangrijk is wel dat wanneer je lenzen draagt om je zicht te verbeteren is om je ogen en je lenzen goed te verzorgen om klachten te voorkomen.

Een klacht die veel lensdragers hebben is dat ogen droog en jeukerig aanvoelen. Belangrijk is om in zo’n geval niet in je ogen te gaan wrijven, want dit verergerd de klachten alleen maar en kan er ook nog voor zorgen dat het hoornvlies beschadigd kan raken. Het beste kun je de lens dan uit je oog halen en de lens even schoonspoelen met contactlensvloeistof. Mocht de irritatie in je oog blijven knipper dan een paar keer goed met je oog of spoel je oog schoon met een oogbadje. Zodra de irritatie weg is kun je de lens opnieuw inbrengen. Gebruik ook hierbij contactlensvloeistof.

Niet alleen bij contactlensdragers zijn drogen ogen een veelvoorkomend probleem. Zo’n 30 tot 50% van de mensen ervaart dit probleem af en toe. Bij contactlensdragers kan dit wel erger zijn, omdat bij deze groep de meiboomkliertjes die de vochthuishouding in het oog regelen minder actief wordt. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende knippert en dat je je ook niet te lang in een droge omgeving bevindt. Mocht dit niet helpen kun je er nog voor kiezen om neptranen te gebruiken om uw ogen te bevochtigen.

Ook hygiëne is natuurlijk uiterst belangrijk. Was je handen voor je aan je ogen of lenzen komt en gebruik alleen lenzenvloeistof die geschikt is voor de lenzen die je gebruikt. Deze kunt u het beste direct mee bestellen met uw lenzen op eyelens.nl. Maak ook het lenzenbakje iedere keer na gebruik schoon en droog. Draag de lenzen niet langer dan aanbevolen en ga niet slapen en/of zwemmen met lenzen. Wilt u voorkomen dat u elke keer weer irritaties krijgt? Kies dan eens voor daglenzen. We merken dat de keuze voor daglenzen de afgelopen jaren ook enorm is toegenomen.

Deze contactlenzen zijn hygiënisch, voorkomen oogirritaties, er is geen lenzenvloeistof voor nodig en het draagcomfort is hoog. Dat komt doordat ze vaak zijn gemaakt van soepel en zuurstof doorlatend materiaal.