Menu
Gezicht / Oogverzorging

Tips voor stralende ogen

Wil jij stralende ogen? Je ogen weerspiegelen hoe je je voelt. Door je ogen te laten stralen, zie jij er dus een stuk aantrekkelijker uit. Onze ogen kunnen beïnvloed worden door tal van factoren, zoals kraaienpootjes, gespannen gezichtsspieren en het hebben van droge of geïrriteerde ogen. Gelukkig heb je hier zelf invloed op. Pas onderstaande tips toe en jij hebt binnen no-time stralende ogen.

Tip 1: Verhelp droge of geïrriteerde ogen

Door droge of geïrriteerde ogen zie je er moeier uit, terwijl dat misschien helemaal niet zo is. Er wordt vaak gezegd dat onze ogen de spiegels zijn van onze ziel. Je ogen verraden vaak hoe je je voelt of wat je denkt. Als je last hebt van droge, rode geïrriteerde ogen, dan krijg je vast vaak de vraag ‘hoe het met je gaat’ en of ‘alles wel goed met je gaat’. Heel vervelend! Verhelp daarom je droge of geïrriteerde ogen door het eten van gezond voedsel dat rijk is aan vitaminen. Lees de onderstaande tips:

  • Eet voedsel dat rijk is aan essentiële vetzuren zoals: zalm, tonijn en lijnzaad.
  • Eet de juiste vetten. Avocado’s bevatten gezonde vetten. Gebruik daarnaast bij het koken vet van hoge kwaliteit, zoals kokosolie en olijfolie. Bij deze vetten verandert de voedingswaarde niet door het blootstellen aan hoge temperaturen.
  • Drink voldoende water op een dag, minstens 8 glazen.
  • Beperk je zoutinname.

Tip 2: Drip drop

Een andere manier om droge, rode ogen te verhelpen, is het gebruiken van oogdruppels. Deze maken je oogwit witter waardoor je ogen er fris en stralend uitzien.

Tip 3: Verzorg je lachrimpels

De huid rondom je ogen is de plaats waar als eerste fijne lijntjes en rimpels opduiken. Daarom is het erg belangrijk om deze huid goed te verzorgen. Op deze manier kun je erger voorkomen. Naast gezond eten en een gezonde lifestyle, kun je de huid rondom je ogen verzorgen met plantaardige oliën. Zo krijg je weer stralende ogen. Kies bijvoorbeeld voor:

  • Kokosolie: ideaal, omdat deze olie het minst vet is. Je huid neemt deze olie gemakkelijk op. Deze olie is vooral goed voor een vette huid.
  • Amandelolie: deze olie is geschikt voor alle huidtypes.
  • Jojoba-olie: deze olie is handig bij een gemengde huid.
  • Rozenbottelolie: deze olie is vooral geschikt voor een droge, verouderde huid.

Tip 4: masseer je ogen

Het verricht wonderen: een massage. Niet alleen is het ontspannend voor de spieren rondom je ogen. Je houdt hiermee ook je huid in goede conditie. Je vermindert door een massage donkere kringen, rimpels en opgezwollen ogen. Het resultaat: een stralende oogopslag.

Draag je lenzen of een bril? Dan kan dit spanning veroorzaken in je gezicht en het kan leiden tot vermoeide ogen. Je kunt heel gemakkelijk van het ongemak van het dragen van lenzen en een bril af door ogen laseren.

Vaak weet je door iemand in de ogen te kijken hoe iemand zich voelt. Je ogen verraden hoe je denkt en hoe je je voelt.

Met ooglaseren van je bril en lenzen af

Ben je het dragen van je lenzen en bril ook zo zat? Niks is zo vervelend als een bril die in de weg zit of lenzen die je ogen irriteren. Daarom is ooglaseren ook zo populair in Nederland. In een mum van tijd zijn je ogen gelaserd en ben je bevrijd van je lenzen en bril! De beslissing om je ogen te laten laseren maak je niet van de een op de andere dag. Lees hier alles over…, zodat je makkelijker een besluit kunt nemen om je ogen wel of niet te laten laseren.