Maak van je serre een heerlijke herfstige zitplek

Maak van je serre een heerlijke herfstige zitplek

De zomer is helaas weer voorbij. Dit betekent dat ook dat de avonden om heerlijk lang in de zomerse zon buiten te zitten voorbij zijn, maar dit betekent niet dat we niet meer van onze tuin kunnen genieten.

Heb je aan je huis bijvoorbeeld een serre of veranda dan kun je ook wanneer het wat kouder wordt nog prima genieten van een romantische en gezellige avond. Belangrijk is wel om de serre of de veranda goed aan te kleden, zodat deze ook geschikt is om te zitten.

Heb je een veranda dan zal dit wat kouder zijn dan een serre waar je natuurlijk heerlijk achter het glas kunt genieten van de laatste herfst of winterzon. Om je veranda ook aangenaam en comfortabel te maken is het aan te raden om een terrasheater of een klassieke tuinkachel aan te schaffen. De terrasheater werkt doorgaans op gas en de tuinkachel kun je zelf opstoken met hout. Een terrasheater is wat gemakkerlijker om aan en uit te doen, maar wil je een romantische sfeer creeren dan is de tuinkachel wel een musthave.

Is je terras lekker warm? Zorg er dan voor dat je ook een lekkere zitplek hebt. Pak je tuintafel en tuinstoelen uit de tuin en zet deze in de serre of op de veranda. Dit heeft twee voordelen. Je kunt nog langer van de tuinset genieten en lekker loungen en je tuinset staat niet de hele winter buiten in weer en wind. Je tuinset wordt zo dus goed beschermd.

Voldoet je tuinset na een zomer buiten niet meer of vind je het leuk om een nieuwe stijl door te voeren. Koop dan leuke en nieuwe artikelen in de tuinmeubelshop om jouw serre of veranda helemaal herfst- en winterproof te maken. Dit hoeven natuurlijk niet alleen nieuwe tuinmeubelen te zijn, maar je kunt ook denken een een paar hippe dekens om je in de herfst en winter tegen de kou te beschermen. Ook kun je kiezen voor leuke en sfeervolle verlichting om ook in de avonden nog van je terras te genieten.

Is je winterplekje helemaal ingericht dan is het tijd om te gaan genieten. Pak een goed boek, een warme kop chocolademelk zet je telefoon uit en geniet van je heerlijke plekje!