Top 10 ergernissen van contactlenzen

Top 10 ergernissen van contactlenzen

Brillen en contactlenzen zijn geweldige uitvindingen. Gelukkig kun je daardoor scherp zien. Maar helaas er zitten ook nadelen aan. Zeker aan het dragen van contactlenzen. Waarschijnlijk zijn onderstaande irritaties heel herkenbaar voor je. Misschien is het tijd om na te denken over ooglaseren?

Hierbij een top 10 van de grootste irritaties onder dragers van contactlenzen:

10. In slaap vallen

Nog even lekker wat lezen voor het slapen gaan. Op de bank een beetje wegdoezelen. Of na het stappen gelijk je bed in. Lekker toch? Totdat blijkt dat je in slaap bent gevallen en je je ogen bijna niet open krijgt, doordat je lenzen totaal zijn uitgedroogd. Slecht voor je ogen! En bovendien nog gevaarlijk ook, want infecties liggen op de loer.

9. Droge ogen

Ben je net lekker aan het werk, gaan je ogen irriteren. Van al dat gestaar naar het scherm en het kantoorklimaat, krijg je droge ogen. Zeker met contactlenzen. Vaak gaan ze dan een beetje jeuken en moet je je werk onderbreken om ze bij te druppelen of opnieuw in te zetten. Best vervelend.

Wist je trouwens ook dat je hormonen invloed kunnen hebben op je traanvocht? De pil kan je traanvocht beïnvloeden, waardoor je droge ogen hebt en nog drogere lenzen.

8. Sporten

Natuurlijk sporten met contactlenzen in, is vele malen beter dan met een bril. Maar toch is het niet echt prettig. Zweet dat in je ogen druipt, irriteert je lenzen. Sporten waarbij water aan te pas komt, zijn erg onhandig want je kunt je lenzen kwijt raken. Of ze worden droog. Ook niet fijn. Best een nadeel dan die lenzen.

7. Duur

Met contactlenzen kun je helaas niet eindeloos doen. Om de zoveel tijd dien je ze te vervangen en op den duur heb je nieuwe setjes lenzen nodig. Best kostbaar dus. Daarnaast is het soms handig om er een bril bij te hebben. Al met al dus een enorme kostenpost.

6. Hygiëne

Je bent dagelijks met je lenzen bezig. Van het inzetten en uitdoen, tot het verzorgen van de hygiëne. Als je de lenzen uitdoet, dan is het verstandig om ze met je vinger zorgvuldig schoon te maken. Daarnaast is het belangrijk om alle hygiëneregels goed op te volgen, zodat je geen problemen met je ogen krijgt, zoals een ooginfectie.

5. Vermoeide ogen

Als je een hele dag je lenzen in hebt gehad, dan is niks zo fijn als je lenzen uitdoen op het moment dat je thuis komt. Het is nou eenmaal vaak zo, dat je ogen vermoeid zijn of droog, waardoor je ze snel wilt uitdoen. Dan maar weer je reserve bril op. Zo charmant.

4. Vakantie

Heerlijk het is vakantietijd! Maar vergeet niet al je meuk mee te nemen. Lenzen, reservelenzen, lenzenbakjes, lenzenvloeistof en je reservebril met brillendoekjes en koker. Pff, wat een gedoe. Hoe lekker zou het zijn als je daar niet meer over na hoef te denken?

3. ’s Nachts niet goed zien

Voordat je naar bed gaat, doe je je lenzen natuurlijk uit. Maar vanaf dan zie je dus ook niet meer scherp. ’s Nacht wakker worden en de wekker zien, is lastig. Of je gaat naar de wc en loopt ondertussen overal tegenaan. Niet echt prettig om zo afhankelijk te zijn van een hulpmiddel.

2. Kapotte lens

Niks zo irritant als een kapotte lens die je oog irriteert: het jeukt, schuurt en brandt. Alsof dat alleen al niet irritant genoeg is, heb je vaak ook geen reservelens bij je. Afzien dus de rest van de dag, tot je weer thuis bent. Erg vermoeiend.

1. Lens kwijt

Je bent bezig je lenzen in of uit te doen en op een of andere mysterieuze wijze, is de lens nergens meer te bekennen. Waar is dat ding gebleven? En het is nou ook niet zo dat je op dat moment scherp ziet, dus het zoeken naar de lens is nog niet zo makkelijk.