Menu
Erotiek / Liefde

Feiten over je libido

Altijd al alles willen weten over je libido en eigenlijk niet zo goed op hoogte van wat nou waar is en wat niet? Vandaag deel ik alles met je wat je moet weten over het libido van vrouwen. Lees snel verder!

1. Hoe meer testosteron, hoe hoger het libido. Dit is dan ook gelijk de reden waarom mannen over het algemeen een hoger libido hebben dan vrouwen. Maar wat wel interessant is, is dat jongere vrouwen meer testosteron hebben dan vrouwen die in hun overgang zitten. Vandaar dat er gezegd wordt dat naarmate vrouwen ouder worden minder zin hebben in seks.

2. Libido van vrouwen bereikt later het toppunt. Over het algemeen is de lust naar seks bij vrouwen het hoogst rond een leeftijd van 32 en bij mannen rond de leeftijd van 18. Dit is een feit. Waarom bij vrouwen die op een veel latere leeftijd gebeurt, heeft alles te maken met hormonen.

3. Er bestaat geen libido verhogend voedsel. Geen enkel voedsel heeft 100% bewezen dat het je libido op een natuurlijke manier kan verhogen.

4. Maar voedsel dat je bloedcirculatie stimuleert, verhoogt wel je libido. Voedsel dat gezond is voor je hart en rijk is aan antioxidanten zoals zalm, aardbeien, blauwe bessen, asperges en bonen stimuleren je bloedcirculatie, waardoor je libido wel verhoogt kan worden.

5. Je libido is het hoogst tijdens je eisprong. Een combinatie van een hoge hoeveelheid oestrogeen en testosteron tijdens je eisprong, leidt tot een hoge seksuele drang.

6. Zwangerschap verhoogt het libido bij de meeste vrouwen. Dit komt doordat tijdens een zwangerschap er veel hormonen plaatsvinden in het bloed van de vrouw. Het is niet erg om tijdens je zwangerschap seks te hebben, dit werkt juist relaxend!