Menu
Liefde / Webgids Wellness & Sauna

7 Feiten die je nooit hebt geweten over zoenen!

Wist je dat bij het zoenen je twee monden nodig hebt? Grapje, deze 7 feiten zijn interessanter dan dat!

1. Zoenen bepaalt het lot van je relatie. Uit een onderzoek blijkt dat koppels die heel goed zijn in zoenen, een gezondere relatie hebben. Dus als jullie niet kunnen zoenen zonder een discussie te hebben, nou, dat zegt wat!

2. Zoenen zorgt ervoor dat de stop endorfine en oxytocine vrijkomt. Dat betekent dat zoenen je blij maakt, positief en is goed tegen stress.

3. Zoenen is gezond… het kan je langer laten leven. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat koppels die heel vaak zoenen, langer leven! Zelfs een ‘gedag’ kus voor het na werk gaan heeft grote voordelen.

4. Tijdens het zoenen wissel je zo’n 80 miljoen verschillende microben uit. Microben zijn verschillende soorten bacteriën die wij niet met de blote oog kunnen zien. Koppels hebben (omdat ze zo vaak hebben gezoend) over het algemeen veel de zelfde microben.

5. De langste record zoenen duurde 58 uur, 35 minuten en 58 seconden. Wow!

6. Niet alle culturen zoenen of geven elkaar een kus op de mond. Wat erg populair is, is de neuzen tegen elkaar aan wrijven. In sommige culturen in het Midden-Oosten en Azië is het nog steeds niet normaal om in het openbaar te zoenen of elkaar een kus te geven.

7. Tijdens het zoenen verbrand je 5 calorieën in 5 seconden. Dus als je voor zo’n 10 uur gaat kussen, hoef je niet meer naar de sportschool te gaan!