Menu
Trouwen

Handige Tips om te beginnen met het organiseren van je Bruiloft

Het voorbereiden van een bruiloft vergt veel tijd. Als het dan ook nog je eigen bruiloft is, wil je dat dit perfect verloopt en dat er aan ieder detail is gedacht. Lees nu deze tips om te beginnen met het organiseren van je bruiloft zodat de grote dag helemaal tot in de puntjes is verzorgd. 

1. Datum prikken

First things first: prik een datum voor de grote dag. Overleg goed samen wanneer jullie graag willen trouwen. Willen jullie graag trouwen in een bepaald seizoen of bijvoorbeeld op de dag dat jullie verkering kregen? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als je een datum prikt. Denk aan belangrijke data voor mensen in je directe omgeving zodat je niet overlap hebt met andere belangrijke gebeurtenissen.

2. Budget

Heb je geen sugar daddy aan de haak geslagen? Dan dien je rekening te houden met een bepaald budget. Bepaal samen wat jullie maximaal willen uitgeven aan de bruiloft. Het opstellen van een budget lijkt niet moeilijk, maar houd ook rekening met bijkomende factoren. Als er eenmaal een budget is vastgesteld is het de uitdaging om je hier aan te houden. Ook als je droomjurk of smoking € 1000 duurder blijkt te zijn dan je eigenlijk zou willen. Je zult dan moeten bezuinigen op dingen die je minder belangrijk vindt.

Daarnaast moet je je goed van tevoren bedenken in welke stijl je gaat trouwen. Hou je van een echte boerenbruiloft met een gezellige BBQ met al je naasten? Hier hangt natuurlijk een heel ander prijskaartje aan dan een klassieke bruiloft met een 7-gangendiner in een landhuis. Bepaal daarom ook in welke stijl je wilt trouwen. Als je toch duurder uit komt dan je zou willen, zou je ook nog kunnen bezuinigen op een aantal dingen. Had je bijvoorbeeld tijdens de feestavond eerst gekozen voor een arrangement waar alles bij inbegrepen is, ook het buitenlands gedestilleerd zoals malibu, licor 43, whisky etc.? Hier op kun je dan bezuinigen door te kiezen voor drankjes uit de Hollandse Bar zodat men kan kiezen uit bier, wijn en fris.

3. Suit up!

Shoppen voor je eigen bruiloft, niets is zo leuk als een aantal data te prikken met de vrouwen (of mannen) die het dichtst bij je staan. Om te kiezen uit de vele bijzondere bruidsjurken heb je de hulp van je beste vriendinnen, je moeder en andere naasten nodig. Gezellig een hele dag er op uit en passen maar. Je gevoel zegt vanzelf als je de perfecte jurk gevonden hebt. Dé perfecte jurk gevonden? Vier dit met een lekker etentje of een drankje op het terras.

Voor mannen is het ook een uitdaging om te kiezen uit de vele aangeboden smokings. Mannen gaan vaak op stap met vader of moeder om een geschikt pak op maat aan te laten meten. Dit is toch wel het leukste deel van de voorbereiding van je bruiloft!