Besparen op de vaste lasten is niet moeilijk

Besparen op de vaste lasten is niet moeilijk

Nog even, dan mag je weer kiezen bij welke zorgverzekeraar je je zorgverzekering wilt afsluiten. Misschien ben je niet van plan om van zorgverzekering te wisselen. Gewoon, omdat je zo gewend bent geraakt aan je oude zorgverzekeraar. Of omdat je geen zin hebt in gedoe met overstappen. Desondanks is het aan te raden je even te verdiepen in de verschillende zorgverzekeraars. Want ook al is de basisverzekering voor iedereen gelijk, toch zijn de verschillen in premies groot. En als je toch bezig bent, dan kun je ook meteen je andere vaste lasten heroverwegen.

Bespaar op al je verzekeringen
Elk jaar in november en december wordt er veel aandacht besteed aan de nieuwe zorgverzekering. Alle zorgverzekeraars zetten hun beste beentje voor, om zoveel mogelijk klanten te werven. De laatste jaren staat vooral de prijs voorop. De ene zorgverzekering is nog goedkoper dan de andere. Veel mensen vergelijken daarom ieder jaar hun eigen zorgverzekering, om altijd zo goedkoop mogelijk uit te kunnen zijn. Let wel op: de manier waarop de premies tot stand komen is niet in elke reclame-uiting hetzelfde. Zo lijkt een bepaalde verzekeraar misschien heel goedkoop, maar blijkt later misschien dat deze premie tot stand komt bij een maximaal eigen risico.

Naast de zorgverzekering zijn er meer vaste lasten waar je op kunt besparen. Je autoverzekering, de inboedelverzekering en het gebruik van stroom en gas bijvoorbeeld. Er is altijd wel een verzekeraar of leverancier die nieuwe klanten een welkomstkorting aanbiedt of een leuke actie heeft dat net dat beetje verschil maakt.

Vergelijken dat het een lieve lust is
Ga je verhuizen of zijn er veranderingen in de gezinssamenstelling? Dan merk je dat aan je uitgavenpatroon. Niet alleen in de boodschappen, maar bijvoorbeeld ook op je energierekening. Hoe meer mensen in huis, des te meer gas en stroom er wordt gebruikt. Prik een vaste dag in het jaar en neem al je vaste lasten eens door. Door elk jaar uit te zoeken of het ergens anders goedkoper kan, ben je niet alleen verzekerd van de goedkoopste zorgverzekering, maar ook van een  goedkope autoverzekering en goedkope energie. Zo houd je meer geld over voor de leuke dingen in het leven. Een extra shopsessie in de stad, bijvoorbeeld.