Menu
Health

Kom op het goede spoor na het Paasweekend

Zo, het is paasweekend is voorbij en wij hopen dat je ervan hebt genoten! Waarschijnlijk heb je, net als ons, genoten van al dat lekkere chocola en weer veel te veel gegeten. Geen zorgen, het enige wat je nu nodig hebt is een goede instelling en deze handige tips om weer op het goede spoor te zitten.

1. Drink veel water
Misschien heb je de hoop al opgegeven om weer verder te gaan met een gezonde levensstijl. Maar zodra je weer veel water gaat drinken zal je beseffen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Veel water drinken is echt essentieel om je lichaam weer te reinigen. Je zult zien dat je je 10 keer beter gaat voelen en het gevoel hebt dat je vol zit, waardoor je niet veel zult eten.

2. Vergeef jezelf
Ik kan mij heel goed voorstellen dat je je schuldig voelt dat je dit weekend te veel zoetigheid hebt gegeten. Maar het heeft geen zin om daarover te lopen jammeren, want het zal alleen maar voor nog meer stress zorgen. De sleutel om snel terug te komen op het goede spoor is om jezelf te vergeven en verder te gaan. Focus je weer op je gezondheid.

3. Ga niet op de weegschaal staan
Op de weegschaal gaan staan nadat je een weekend slecht hebt gegeten is geen goed plan. Dit zal je alleen nog meer depressief maken over hoeveel je hebt gegeten. Probeer om de weegschaal te vermijden tot dat je weer op het goede spoor bent.

4. Groenten en fruit
Lekker veel groenten en fruit inslaan is het beste wat je kan doen, naast veel water drinken. Ze geven je een vol gevoel, maar geen opgeblazen gevoel. Daarnaast zijn groenten en fruit erg rijk aan vezels.

5. Sla geen maaltijden over
Maaltijden overslaan nadat je een weekend slecht hebt gegeten, zorgt er juist voor dat je weer nog slechter zal eten en het is erg ongezond. Maaltijden overslaan heeft als gevolg dat je niet genoeg calorieën binnenkrijgt en je metabolisme er ziek van wordt. Het is beter om je energie te steken in gezonde maaltijden en zo’n 5 kleine maaltijden op een dag.

6. De sportschool in
Alleen gezond eten is alleen de heft, je moet natuurlijk ook voldoende beweging krijgen. Ga weer de sportschool in, zodat je weer op het goede spoor zit. Het beste is om vaste dagen te hebben van wanneer je sport en hoelang je het doet. Op deze manier ben je in no-time weer super fit!