LinkedIn: Do’s & Don’ts die je moet weten!

LinkedIn: Do’s & Don’ts die je moet weten!

Ben jij ook zo afhankelijk van LinkedIn als wij? Voor de meeste mensen erg herkenbaar. Maar gebruiken we LinkedIn wel zoals het hoort? En doen we het goed? Wat zijn de do’s en don’ts?

Anoniem
Goed nieuws: je kan op iemands profiel kijken zonder dat diegene het kan zien! Ga naar privacy en instellingen en klik op ´ Selecteren wat anderen zien wanneer u hun profiel bekijkt´ . Hier kan je ervoor kiezen om helemaal anoniem te blijven.

Samenvatting
Neem gewoon die 5 seconden de tijd om de samenvatting in te vullen. Je bent zo eerder vindbaar. Bij een samenvatting van 40 woorden of meer heb je meer kans dat een werkgever jou vindt als potentiële nieuwe werknemer. Dat is wat we willen!

Upload een foto
Als je een foto van jezelf publiceert op LinkedIn heb je 14 keer meer kans dat jouw profiel wordt bekeken, inclusief je foto. Let er dus wel op dat je foto professioneel is!

Accepteer niet iedereen
Een sterk netwerk bouwen van professionele connecties is niet een spel van nummers. Je wilt juist een kwalitatief netwerk opbouwen met mensen die je kent en vertrouwd op professioneel vlak, toch?

Gebruikt het als een sociaal netwerk
‘Like’ artikelen die je echt leuk vindt van mensen in je netwerk. Reageer op updates, zelfs een simpele ‘Gefeliciteerd!’ bij een nieuwe baan. Zo laat je zien dat je actief bent en des te meer je actief bent, hoe eerder kans dat iemand op jouw profiel terecht komt.

Hoogtepunten
Het is niet de bedoeling dat je op je profiel schrijft dat je ooit een kopie hebt gemaakt voor een bekende werkgever tijdens je stage. LinkedIn is bedoeld voor belangrijke professionele hoogtepunten in je leven.