Menu
Werk / Werk & Studie

Uitzendbureau: een duwtje in de rug

Van reisbureau naar uitzendbureau

Zo, de vakantie zit er nu echt voor bijna iedereen op. De ritjes naar het reisbureau zijn geweest, de vakantie is beleefd, en nu zijn we weer in Nederland. Nog een heerlijke nazomer gehad, de bruine kleur nog een extra boost kunnen geven, maar nu is het dan echt zo ver: de herfst staat voor de deur. Vrije dagen zijn heerlijk in de zomer, maar wat moet je nu in hemelsnaam gaan doen in de winter? Juist, werk zoeken!

Met plezier naar je werk

Werk zoeken is iets waar niet iedereen even hard om staat te springen. Wanneer je net werkloos bent of je diploma in de pocket hebt, kun je blij zijn met die ‘vakantie’. Zeker als de zon schijnt buiten, is het fijn als je daar ook tijdens kantoortijden van kunt genieten. Maar toch heeft werken ook veel voordelen: gezellige collega’s, structuur en regelmaat in je dagelijkse leven, en niet te vergeten een salaris waarmee je op vrije dagen weer hele leuke dingen kunt doen. Met die dingen in je achterhoofd, ga jij ook met plezier naar je werk.

Online oriënteren

De digitale snelweg maakt de zoektocht naar een nieuwe baan een stuk eenvoudiger. Daarnaast zijn er natuurlijk nog uitzendbureaus die je graag een duwtje in de rug geven, want laten we eerlijk zijn: die hebben we soms ook wel nodig. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om je in te schrijven bij een online uitzendbureau, wat je de mogelijkheid biedt nog sneller te schakelen met het uitzendbureau en vanuit huis te reageren op interessante vacatures.

Cv opstellen

Wanneer je je online hebt georiënteerd op de verschillende kansen in de markt, is het goed om nog eens een kritische blik te werpen op je cv. Je moet er altijd voor zorgen dat je cv overzichtelijk is en een foto bevat. Ervaring leert dat cv’s zonder foto eerder direct in de prullenbak verdwijnen dan een profiel met foto. Daarnaast is er nog een aantal tools dat je helpt bij het opstellen van een spetterend cv.

Solliciteren

Ben je door de selectie heen gekomen en wordt je uitgenodigd op gesprek? De mensen van het uitzendbureau zullen je natuurlijk van tips voorzien en bepaalde punten met je doornemen. Misschien heb je inmiddels al een dijk aan ervaring met sollicitatiegesprekken, maar het is altijd goed om je voor sommige werkgevers zoals Google en vragen wat extra voor te bereiden.

Laat je niet uit het veld slaan

Natuurlijk, het zoeken naar een baan en de bijbehorende sollicitatiegesprekken zijn spannend. Afwijzingen kunnen je ook nog eens demotiveren, maar laat je niet uit het veld slaan! Vind je het lastig om er ‘alleen’ voor te staan? Dan is een uitzendbureau, online of offline, een goede stok achter de deur en tegelijkertijd een duwtje in de rug. Een keertje informeren kan nooit kwaad toch?