Menu
Beauty Weetjes / Gezonde voeding

Mooi van binnenuit met vitamine B

We worden steeds drukker. Onze agenda’s puilen uit en we werken hard. Daar hebben we veel energie voor nodig. Steeds vaker hoor je dat mensen een tekort aan vitamines in hun lichaam hebben, waardoor ze vermoeid raken en zich slechter kunnen concentreren. Tegenwoordig is het lastig om voldoende vitamines uit ons voedsel te halen. Daarnaast breekt het drinken van alcohol en roken de vitamine B in ons lichaam af. Om wat extra ondersteuning te kunnen bieden aan de vele processen in het lichaam, kun je overwegen een vitamine supplement te nemen. Voedingssupplementen worden voornamelijk preventief ingenomen, maar ze kunnen ook gebruikt worden om een tekort aan te vullen. Hier moet je natuurlijk wel gevarieerd naast blijven eten.

Goed idee, die vitamine B

Een van de belangrijkste vitamines die je lichaam ondersteunt is vitamine B. Er zijn wel acht soorten B-vitaminen met allemaal hun eigen werking. Daarom is het aan te raden niet te beginnen aan enkelvoudige B-vitaminen, maar een complex van al deze vitamines te slikken. Door dagelijks een B-vitamine complex te slikken krijg je zo van alle B-vitaminen en hun werking wat binnen. Deze vitamines hebben als functie je energiehuishouding en weerstand te ondersteunen zoals vitamine B6, B11 en B12, maar je kun er ook een betere concentratie en geheugen van verwachten. Daarnaast is het goed voor je hart (B1), spijsvertering (B1) en ondersteunt de conditie van het oog (B2).

Geef je lichaam goede kwaliteit vitaminen

Vitamine B-complex bevat meerdere B-vitaminen. De meeste doseringen staan garant voor 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit is een veilige dosering en de tabletten zijn vrij van onnodige toevoegingen. Tegenwoordig bieden retailers en online zaakvoerders zoals bijvoorbeeld Flinndal.nl graag kwaliteit op basis van wetenschappelijk onderzoek. Door dit onderzoek kunnen zij vitamine supplementen aanbieden met stoffen die veilig zijn en goed opneembaar zijn door het lichaam, en dat voor best een scherpe prijs.