Originele cadeautips voor dochters, moeders en oma’s

Originele cadeautips voor dochters, moeders en oma’s

Laten we eerlijk wezen: cadeaus krijgen is minstens net zo leuk als cadeaus geven. Zeker nu de decembermaand voor de deur staat, zijn we er allemaal druk mee bezig. De eersten die in je gedachte opkomen zijn uiteraard je familieleden. Zullen we dit jaar eens buiten de geijkte paden gaan? Of kiezen we voor traditionele cadeaus, maar dan wel cadeaus die liefde en waardering uitdrukken?

Originele cadeaus voor een tienerdochter
Tienerdochters kunnen een hele uitdaging zijn. Niet alleen met opvoeding, maar ook met cadeaus. In onze ogen is ze misschien nog steeds dat kleine meisje, maar elk jaar wordt ze al meer jonge vrouw en ook haar interesses en smaak willen nog wel eens veranderen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: wat nieuwe media betreft lopen ze ver voor op de ‘oudjes’. Maar is dat wel zo? Komt het nog steeds voor dat ze tijdens een familie-uitje misbaar maakt omdat de batterij van haar smartphone leeg is? Geef haar dan een powerbank en laat zien dat je met haar meedenkt. Of wees echt modern en origineel en geef haar een projector voor haar smartphone. Wedden dat ze daar zelf niet aan gedacht heeft?

Originele cadeaus voor een moeder
Laatst was er een meisje op tv, een echte wijsneus. Ze wilde dierendokter worden. En moeder, want dan hoef je niet elke dag mooi te zijn. Was dat naast grappig ook niet een beetje pijnlijk? Moeders die de hele dag in de weer zijn en veel afspraken, klussen en werkzaamheden combineren, nemen te weinig tijd voor zichzelf. Moeders gaan we dit jaar gewoon verwennen en dat hoeft niet echt origineel. Een verwenpakket van haar favoriete cosmeticamerk of geurtje, massageolie of een verwenweekend in een wellness-resort, het valt beslist in goede aarde. Of een mooi en frivool topje in bloemenprint, het zal haar beslist opfleuren.

Originele cadeaus voor een oma
Oma’s zijn vaak van de generatie die veel waarde hechten aan een nuttig en praktisch cadeau. Dit jaar gaan we dat mooi doorbreken. Oma gaat kennismaken met de mogelijkheden van het digitale tijdperk. Ja, showen met foto’s van kleinkinderen is leuk, maar een 3D-foto in plexiglas is echt van deze tijd en heel bijzonder. En hoe houdt een oma van deze tijd contact met haar kleinkinderen? Via e-mail en Facetime op haar eigen iPad. Iemand met haar levenservaring heeft dat zo onder de knie en gaat er beslist veel plezier van beleven. Je zult zien dat ze zich minimaal 20 jaar jonger gaat voelen.

Heb je al zin in het geven van cadeaus? We hopen dat je hiermee inspiratie hebt opgedaan.