Menu
Health / Lifestyle

Steeds meer vrouwen kiezen voor de e-sigaret

Niet alleen mannen houden ervan om af en toe een lekker sigaretje te roken. Er zijn ook veel vrouwen die een sigaret aansteken na een vermoeiende dag of na het eten. Maar het blijkt ook dat steeds meer vrouwen overstappen naar e-sigaretten. Ze weten hoe ongezond het kan zijn en waarom zouden ze niet voor iets gezonder kiezen als die verkrijgbaar is?

Het is alom bekend dat elektrische sigaretten als een gezonder alternatief voor roken gezien wordt. Ze gebruiken e-liquids en die creëren damp in plaats van rook. Deze e-liquids bevatten geen schadelijke stoffen zoals teer en ammoniak. Wel zijn er sommige te krijgen die nicotine bevatten, maar je mag de gehalte zelf bepalen. Het is dus ideaal voor mensen die willen stoppen met roken. Ze stappen dan over tot e-sigaretten en bouwen hun nicotine gehalte af tot dat ze e-liquids gebruiken die helemaal geen nicotine bevat.

Dat is dus ook een reden waarom vrouwen voor e-sigaretten kiezen. Zo lukt het dan meestal wel om na een tijdje helemaal te stoppen met roken. Zelfs vrouwen die niet roken kiezen ervoor om e-sigaretten te gaan gebruiken en het is geen wonder waarom dat zo is.

E-sigaretten hebben esthetisch meer te bieden dan normale sigaretten. Ze komen namelijk in diverse vormen en kleuren. Je kunt voor een simpele e-sigaret kiezen. Eentje die op een normale sigaret lijkt zodat niemand meteen opmerkt dat je aan het dampen bent, maar er zijn ook zeer aantrekkelijke e-sigaretten te krijgen. Ze komen in leuke cilindrische en vierkantige vormen en zijn in aantrekkelijke kleuren zoals roze en rood te krijgen. Kleuren die je mannen niet zo snel mee zal zien rondlopen. Je kunt ook e-sigaretten kopen die met stickers komen zodat het elk keer lijkt alsof je telkens andere e-sigaretten gebruikt.

Verder zien we dat de e-liquids in verschillende smaken te krijgen zijn. Tabakssmaak vindt niet iedereen prettig. Zij kunnen dan kiezen uit fruit smaken zoals aardbijen en kersen. Er zijn ook smaken zoals bubblegum die heerlijk zijn om te dampen. Je kunt dus alle kanten op met je e-sigaret en e-liquids.

Het is dus geen wonder dat steeds meer vrouwen e-sigaretten gebruiken. Misschien zien ze een vriendin zo een roze e-sigaret gebruiken en willen ze het ook uitproberen. Of het kan dat ze willen stoppen met roken. Er is dan geen beter manier om dat te doen dan te beginnen met dampen.