Menu
Beauty

Voor- en nadelen cosmetische chirurgie

Cosmetische, of wel plastische chirurgie is tegenwoordig nog behoorlijk populair. Er zijn zoveel mogelijkheden! Tegenwoordig wordt het niet alleen meer uitgevoerd op basis van gezondheid, maar vooral op basis van ijdelheid. Hier hangen voordelen, maar ook veel nadelen aan.

Nadelen
Het kan gebeuren dat er complicaties optreden. Alle moderne procedures hebben de kans op complicaties verminderd. Heeft u diabetes? Dan wordt het risico op complicaties vergroot. Daarnaast is het belangrijk dat de ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Zorg ervoor dat u bewijs heeft van succesvolle operaties. Hierdoor is uw kans op complicaties minder.

  • Kosten. Deze chirurgie is duur. Het kan dan verleidelijk zijn om naar een goedkoop alternatief te gaan, bijvoorbeeld een andere chirurg. Pas hier heel erg mee op. Deze chirurg kan misschien wel onervaren zijn, of misschien niet zo goed als duurdere chirurgen. Weeg de kosten en de kwaliteit altijd goed met elkaar af als u een plastische ingreep overweegt.
  • Littekens. Het kan zijn dat bepaalde littekens niet of nauwelijks helen. Het resultaat kan teleurstellen. Er is van alles mogelijk waardoor de ingreep niet is wat u had gewild. Bedenk goed of het dit allemaal wel waard is.

Voordelen

  • Een mooi resultaat levert fysiek en emotioneel positieve effecten op. U heeft het resultaat wat u altijd al wilde en voelt zich een stuk beter!
  • Er jonger uitzien. Door plastische chirurgie kunt u er jonger uitzien. Rimpels, lijntjes, vlekken, het kan allemaal verwijdert worden.

Wik de voor- en nadelen van tevoren goed af. Het is zonde om spijt te krijgen van een plastische ingreep. Deze kunnen namelijk niet meer volledig teruggedraaid worden.

The post Voor- en nadelen cosmetische chirurgie appeared first on Beauty.nl.