Menu
Koken / Wonen

Voordelen en nadelen van greeploze keukens

Als je aan een moderne keuken denkt, dan zal je waarschijnlijk beelden krijgen van greeploze keukens. Vroeger waren deze nog zeer exclusief, maar tegenwoordig zijn ze echt gemeengoed geworden. Ga je keukens bekijken, dan zie je steeds vaker greeploze keukens. Het ziet er natuurlijk prachtig uit, maar zijn er ook nadelen verbonden aan een greeploze keuken? We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Wat is een greeploze keuken?
Goed om eerst te weten wat een greeploze keuken precies is. De naam zegt het eigenlijk al, het is een keuken zonder grepen. Er zijn dus geen handvatten bevestigd aan de kastjes. In plaats daarvan zijn ze voorzien van een komgreep. Dit is een soort geul waar je je vingers in kunt plaatsen en waarmee je de lades en kastjes open kunt trekken.

Voordelen van een greeploze keuken
We beginnen met de voordelen van de greeploze keuken. Dit zijn de grootste pluspunten:

  • Esthetiek: een groot voordeel is dat een greeploze keuken er gewoon mooi uitziet. De grote lijnen worden benadrukt en dat geeft je keuken een strakke moderne uitstraling.
  • Meer gebruiksgemak: het mechaniek van de kastjes en laden zorgt dat ze soepel open en dicht gaan.
  • Minder kans op beschadiging: doordat er geen elementen zijn die uitsteken, heb je minder kans op beschadigingen. Ze kunnen immers niet op elkaar botsen.

Nadelen van een greeploze keuken
Er zijn uiteraard ook mindere kanten aan een greeploze keuken. Dit zijn de belangrijkste nadelen:

  • Hogere prijs: greeploze keukens zijn doorgaans wat duurder dan normale keukens.
  • Minder bergruimte: bij een greeploze keuken is bergruimte iets beperkter. Het mechaniek van de laden en kastjes neemt meer ruimte in dan bij een reguliere keuken.
  • Vaker schoonmaken: bij een greeploze keuken raak je de panelen vaker met je vingers. Er zullen dus eerder vettige vingervlekken ontstaan. Schoonmaken is wel weer makkelijker door de gladde vlakken.

Overweeg je een greeploze keuken te nemen? Hopelijk heb je nu een goed beeld van de voor- en nadelen van dit type keuken. Ben je er nog niet uit? Kijk hier voor inspiratie. Succes met het uitzoeken!