De voordelen van een Brita waterfilter

De voordelen van een Brita waterfilter

Hoewel we in Nederland het geluk hebben om zuiver water uit de kraan te krijgen, betekent dit niet altijd dat dit water niet langer gefilterd hoeft te worden. Met waterfilters zoals die van Brita weet je zeker dat je goede kwaliteit water dringt, en daarnaast brengt het nog een aantal voordelen met zich mee. Om het je makkelijk te maken hebben we alle voordelen van een Brita waterfilter voor je op een rijtje gezet!

  1. Heerlijk schoon water

Hoewel we in Nederland gelukkig altijd gefilterd water uit de kraan kunnen halen, is dit niet in alle landen het geval. Zo wordt er in landen als Ierland standaard gebruik gemaakt van Brita waterfilters. Maar ook wanneer ons schone Nederlandse water door deze filter gaat gebeurt er van allerlei interessants. Het water smaakt een stuk beter (proberen is geloven!) en dit zorgt er natuurlijk ook voor dat een kopje koffie of thee een stuk lekkerder smaakt. Groenten behouden meer smaak wanneer ze gekookt zijn in gefilterd water en ga zo maar door. Om het verschil echt te kunnen proeven moet je het daadwerkelijk proberen!

  1. Verlengde levensduur apparaten

Er zijn maar genoeg apparaten in huis die gebruik maken van ons kraanwater. De waterkoker, de koffiemachine en zelfs het strijkijzer. Gezien er kleine kalkdeeltjes in het kraanwater zitten moeten deze apparaten regelmatig ontkalkt worden; en is de levensduur korter. Door het water eerste te filteren met een Brita waterfilter gaan de apparaten langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig!

  1. Duurzaam gebruik van water

Er zijn maar genoeg huishoudens in Nederland waar flessenwater standaard in de koelkast klaar staat. Maar al dat plastic, productie en transport zorgt ervoor dat dit niet de meest duurzame of milieuvriendelijke oplossing is. Door een waterfilter te gebruiken draag je jouw steentje bij aan het milieu. De filters zijn daarnaast ook gewoon te recyclen!

  1. Geld besparen

De cartridges van de Brita waterfilter gaan ontzettend lang mee. Dit betekent dat je eens in de zoveel maanden een set cartridges aanschaft, en vervolgens weken kunt genieten van geheel schoon en heerlijk smakend kraanwater. Een stuk goedkoper dan water uit de fles natuurlijk!

  1. Gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

De Brita waterfilter geeft zelf aan wanneer een cartridge opgebruikt is. Op deze manier kun je de cartridge op het juiste moment vervangen, en weet je zeker dat je water altijd van de hoogste kwaliteit is. Altijd lekker vers drinkwater binnen handbereik!