Menu
Health / Voeding

Wat zijn de voordelen van visolie?

Visolie komt voor bij vettige vis zoals makreel, tonijn, sardine en zalm. Visolie zijn volgens voedingsdeskundige erg goed voor onze gezondheid. Dit komt vooral het ingrediënt: Omega 3. Daarnaast is visolie rijk aan vitamine A en D. Lees hier verder wat de voordelen zijn van visolie van de vettige vis.
De laatste 10 jaar zijn er tientallen studies geweest over visolie en het effect op de gezondheid van de mens.

Wat zijn dan die effecten en voordelen van visolie? Hieronder een opsomming:

1. Visolie kan je helpen tegen depressie.
2. Het heeft mentale gezondheidsvoordelen. Visolie helpt vooral jongeren personen met hun gedragsproblemen, bijvoorbeeld ADHD.
3. Voordelen voor het geheugen. Wanneer je genoeg Omega 3 inneemt, kan dit erg voordelig zijn voor je geheugen, handig wanneer je binnenkort een examen hebt.
4. Bescherming tegen Alzheimer. Volgens een onderzoek in 2007 blijkt dat een goed dieet met voldoende Omega 3 olie, fruit en groenten het risico voor Alzheimer verlagen.
5. Visolie is heel erg goed voor je ogen. Het helpt je langer goed te zien.
6. Visolie heeft voordelen voor de foetus. Uit onderzoek blijkt dat wanneer een zwangere vrouw de laatste 3 maanden van haar zwangerschap voldoende Omega 3 binnenkrijgt, dit positief effect heeft op de motorische en cognitieve ontwikkelingen van de baby.

Genoeg redenen dus om voldoende vis te eten (2 keer per week, waarvan ten minste 1 keer vette vis). De hoeveelheid die je dan binnenkrijgt is 450 mg/dag, dit is hoeveel er geadviseerd wordt door de Gezondheidsraad.