Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken

Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premie en polisvoorwaarden bekend gemaakt. Nu bent u aan de beurt. U moet nu immers kiezen bij welke zorgverzekeraar u welke polis af wilt sluiten. Stapt u over vóór 31 december, dan regelt de zorgverzekeraar meestal de overstap.

De dekking van het basispakket is bij alle verzekeraars hetzelfde. Er zit echter wel veel verschil in de dekking van de aanvullende verzekeringen die de verzekeraars bieden. Ook is de premie bij bijna elke verzekeraar anders. Het is daarom belangrijk om de dekking en premie van zorgverzekeringen te vergelijken.

Het blijft lastig, beslissen welke aanvullingen u in uw pakket wilt opnemen. De volgende vragen kunnen u hierbij helpen:

Sport u veel?
Als u veel sport, loopt u mogelijk een blessure op. Het is prettig als u dan met deze blessure bij een fysiotherapeut terecht kunt. U kunt bijvoorbeeld kiezen om u voor een beperkt aantal behandelingen of alle benodigde behandelingen te verzekeren.

Bent u wel eens in het buitenland?
Als u vaak in het buitenland verblijft, dan kan het de moeite zijn om u te verzekeren tegen zorgkosten in het buitenland. U kunt bij veel verzekeraars kiezen uit een volledige Europa dekking of volledige Wereld dekking.

Bent u ver- of bijziend?
Draagt u lenzen of een bril? Dan kunt u er voor kiezen om een aanvullende bril- of lenzen verzekering af te sluiten.

Wilt u zich aanvullend verzekeren voor de tandarts?
Gaat u doorgaans twee keer per jaar voor controle naar de tandarts? Heeft u dan meestal meer één of twee gaatjes of een behandelingen nodig? Dan bent u waarschijnlijk goedkoper uit met een aanvulling voor de tandarts.