Menu
Health

Bespaar geld met je zorgverzekering in 2021

Het is alweer bijna 2021 en dit betekent dat je nog een paar dagen hebt om je zorgverzekering aan te passen. Veel mensen vinden het overstappen naar een andere verzekeraar een beetje eng, maar dit hoeft helemaal niet. Iedereen wil geld besparen en veel mensen kunnen dit doen door over te stappen. Wil je precies weten hoe je makkelijk geld kan besparen op je zorgverzekering 2021? Dan heb ik hier 4 simpele tips voor je!

Eigen risico

In 2021 bedraagt het minimale eigen risico 385 euro, maar je kan er zelf voor kiezen om dit te verhogen tot maximaal 885 euro. Dit wil dus zeggen dat je meer geld zelf moet betalen wanneer je een ongeval hebt, maar hierdoor zal je maandelijkse premie wel een stuk minder worden. Je kan bij sommige verzekeraars tot wel 300 euro op de premie besparen.

Aanvullende verzekering

Bedenk goed voor jezelf of je wel een aanvullende verzekering nodig hebt. Ga je vaak naar de tandarts, fysio of wil je regelmatig een nieuwe bril? Dan kan een aanvullende zorgverzekering erg handig zijn. Echter moet je zorgen dat je jezelf niet oververzekerd en daardoor te veel geld gaat betalen.

Recht op zorgtoeslag

Niet iedereen weet dat ze recht hebben op zorgtoeslag. Zorgtoeslag kan mensen tot wel 1189 euro per jaar besparen. Kijk op de site van de belastingdienst hoeveel zorgtoeslag jij per maand kan krijgen.

Vergelijk

Om de goedkoopste zorgverzekering voor 2021 te vinden is het belangrijk dat je de zorgverzekeringen gaat vergelijken. Zorgverzekeringen vergelijken kan je tegenwoordig makkelijk doen online. Het is belangrijk dat je eerst precies op een rijtje hebt wat je wilt komend jaar. Wanneer je dit goed weet kan je kijken welke zorgverzekeraar dit pakket het goedkoopste aanbiedt. In zou er niet te lang mee wachten, want het is al bijna 31 december en hierna kan je niet meer overstappen. En te veel betalen in 2021, dat wil toch niemand?