Menu
Algemeen / Health

Kerst achter de rug? Kijk nog even naar je zorgverzekering

Op dit moment ben je waarschijnlijk druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstdagen. Ben je daarna nog een paar dagen vrij? Goed om nog even zorgverzekeringen te vergelijken voor 2018. Independer geeft drie redenen waarom dat verstandig is.

1. Je verwacht een kindje

Verwacht je volgend jaar een kindje? Dan is het goed om daar nu alvast rekening mee te houden als het om je zorgverzekering gaat. Veel kosten rondom de zwangerschap, bijvoorbeeld voor kraamzorg en verloskundige hulp, worden vergoed door de basisverzekering. Maar er geldt wel een eigen bijdrage van € 4,30 voor ieder uur kraamzorg. En ook een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak wordt niet volledig vergoed. Die eigen bijdrages kun je wel aanvullend verzekeren, zowel voor kraamzorg als voor een ziekenhuisbevalling.

2. De dekking van je zorgverzekering is aangepast

Elk jaar passen de meeste zorgverzekeraars hun verzekeringen aan. Dat is ook voor 2018 het geval. Veel verzekeraars hebben de dekking van de aanvullende verzekering teruggeschroefd. Dat kan betekenen dat er bijvoorbeeld minder fysiotherapiebehandelingen of minder tandartskosten vergoed worden. Verstandig om even te controleren.

3. Je kunt veel geld besparen

Je zorgverzekering neemt een flinke hap uit je portemonnee. Maar er zijn verschillende mogelijkheden om de premie te verlagen. Zo kun je de premie in één keer voor het hele jaar betalen, het eigen risico verhogen goed kijken of je een aanvullende verzekering wel echt nodig is. En heb je al bij de Belastingdienst gecontroleerd of je in 2018 (nog steeds) recht hebt op zorgtoeslag?

Eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken bij Independer

Veel mensen zien op tegen het vergelijken en overstappen van zorgverzekeraar. Toch loont het vaak de moeite. Bij Independer kun je gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken op prijs en inhoud. De best passende zorgverzekering kun je meestal ook direct afsluiten. En goed om te weten: je nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude verzekering voor je op. Daar hoef je zelf niets meer voor te doen.