Menu
Erotiek

Speciaal voor dames: het vrouwencondoom

Het is misschien wat minder bekend, maar ook vrouwen kunnen een condoom gebruiken. Net zoals het mannencondoom is het vrouwencondoom een voorbehoedsmiddel met een soortgelijke betrouwbaarheid. Het ziet er ook ongeveer hetzelfde uit, maar dan dubbelzijdig. Je kunt het omschrijven als een kunststof zakje met aan beide uiteinden twee soepele, rubberen ringen.

Hoe gebruik je het vrouwencondoom?
Bij vrouwen wordt het condoom ingebracht in de vagina. De kleinste van beide ringen wordt daarbij in de schede geplaatst, tot vlak voor de baarmoedermond. De grotere ring komt iets buiten de vulva terecht. Het condoom zal nu het sperma van de man opvangen en zo de kans op bevruchting verkleinen. Tegelijk biedt het uiteraard ook bescherming tegen SOA’s.

Tijdens het vrijen
Een voordeel is dat het vrouwencondoom kan ingebracht worden voor het vrijen. De penis dient hiervoor immers niet in erectie te zijn. Tijdens het vrijen is het vervolgens wel slim om, als vrouw, de penis van je partner naar het condoom te leiden. Daarbij is het normaal als het condoom wat gaat schuiven tijdens de seks. Dit zou echter geen invloed mogen hebben op je beleving of bescherming. Het condoom zal de penis immers te allen tijde geheel omsluiten, ook tijdens en na de ejaculatie.

Het condoom verwijderen
Aangezien het vrouwencondoom de vagina in zijn totaliteit beschermt, hoeft je partner zich niet meteen terug te trekken na de zaadlozing. Beide partners kunnen rustig hun tijd nemen voor dit proces. Eerst draai je de buitenring even om voor de verwijdering. Zo wordt het sperma ‘opgesloten’. Daarna trek je het condoom voorzichtig uit de vagina. Je stopt het gebruikte exemplaar weer in de verpakking en dan in een afvalbak: doorspoelen in het toilet is geen optie. Uiteraard kun je elk condoom slechts één maal gebruiken.

Femidom en Passante
Twee bekende merken van vrouwencondooms zijn Femidom en Passante. Femidom staat daarbij bekend voor het gebruik van kunststof, dat irritaties tegengaat. Passante staat dan weer garant voor ultradunne condooms uit natril polymeer. Zij zijn zacht, comfortabel en toch dubbel zo sterk als (latex) mannencondooms.

Meer weten over het vrouwencondoom? Surf naar Condoom.nl.