De meerwaarde van het huwelijk

De meerwaarde van het huwelijk

De bruiloft. De klokken luiden, je hebt een prachtige jurk aan, de hele familie is er, al je vrienden leven met je mee en jouw echtgenoot kijkt je liefdevol in jouw ogen aan op het moment dat het ‘ja-woord’ klinkt. Prachtig! Daar gaat dan minstens €6.000.

Kosten
Een gemiddeld huwelijk kost zo’n €11.500. Persoonlijk vind ik dat veel geld. Wauw! Daar kun je ook zo veel andere dingen van doen. Je kunt een huwelijk nog goedkoper maken door bijvoorbeeld in het buitenland te trouwen en je gastenlijst daardoor enorm te beperken. Of wat dacht je van een tweedehands bruidsjurk? Misschien wel even heel wat anders dan een bruidsjurk; een prachtige avondjurk. Kan ook erg mooi zijn! Op kosten van een fotograaf kun je ook beknibbelen. Vraag een vriend of familielid of zij de foto’s willen maken. Je kunt ook gewoon op een maandag in jouw coltrui naar het gemeentehuis gaan om te trouwen. Misschien wel de goedkoopste optie.

Meerwaarde
Ik vraag mij af wat de meerwaarde is van het huwelijk. Wat verandert er eigenlijk in jullie relatie? Als het goed is verandert er helemaal niks. Jullie zijn al samen en zijn al van plan om de rest van jullie leven bij elkaar te blijven. Getrouwd zijn is wel makkelijker op het moment dat je van plan bent samen kinderen te krijgen. Op het moment van de geboorte van het kind hoef je de vader namelijk niet meer aan te geven als zijnde vader. Dit is allemaal automatisch geregeld. Verder? Het is een prachtig plaatje voor de buitenwereld: Kijk, wij horen bij elkaar! Begrijp me niet verkeerd, ik vind het huwelijk nog steeds iets moois en ik wil nog steeds dolgraag ooit een bruiloftsdag hebben. Een huwelijksreis… Maar eerst het geld eens bij elkaar sparen. Maar ik zit toch met die hele ‘meerwaarde van’ in mijn hoofd. Tegenwoordig is het heel normaal om eerst samen te wonen en dan pas te gaan trouwen. Sommige stellen trouwen nooit. Wat is nou die hele magie van trouwen? Of moet je daar een geloof voor aanhangen? Waarin je eerst moet trouwen en dan pas samen in een huis mag wonen en de liefde mag bedrijven. Ja, dan kan ik inderdaad geloven dat trouwen een soort ‘nieuw begin’ of ‘nieuwe start’ is. Het begin van jullie leven samen. Maar wat als je al een tijd samenwoont, waarom zou je dan nog trouwen?

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie mening. Wat is voor jullie de meerwaarde van het huwelijk? Waarom wil jij trouwen, of waarom ben jij getrouwd? Help mij mee in de discussie met mijn vriend, die overigens dolgraag met me wil trouwen, maar het eigenlijk ziet als zijnde geldverspilling. Laat het me weten! Vertel het op www.facebook.com/vrouwenblog.nl, reageer op dit bericht of stuur even een pb! Je kunt ook mailen naar Joanne@crio.nl.