Menu
Familie

5 tips om uw hond gelukkig te maken

Heb je zelf een hond dan weet je hoeveel liefde een hond kan geven. Het heet niet voor niets onze trouwe viervoeter. Andersom zijn er echter ook een aantal zaken die u kunt doen om er voor te zorgen dat uw hond ook gelukkig is.

Hieronder een lijstje met 5 zaken die je kunt doen om je hond een blij en welkom gevoel te geven:

  1. Zorg voor een veilige plek in huis waar de hond in alle rust kan slapen. Zorg voor een bench of een zacht Hondenkussen en dan het liefst op een plek waar de hond ook echt even alleen kan liggen zonder kleine kinderen of harde geluiden.
  2. Voldoende beweging. De hoeveelheid beweging die je hond nodig heeft is wel afhankelijk van de grootte van de hond en de leeftijd. Zo hebben grotere honden meer beweging nodig dan wat kleinere schoothondjes, maar alle honden houden er van om een paar keer per dag een goede wandeling te maken. Op deze manier kunnen ze hun energie kwijt en ook is het goed voor het lichaam.
  3. Opvoeding. Wanneer je een puppy hebt is het ook belangrijk om je hond een aantal regels te leren. Dit is fijn voor jou als baasje, maar ook de hond zal zich hier prettig bij voelen. De hond wil graag weten wat er van hem of haar verwacht wordt en wat hij of zij wel of niet mag. Een hond is graag gehoorzaam en wordt hier ook graag voor beloond.
  4. Voeding. Een hond vindt heel veel dingen lekker en dus ook vaak snackjes die niet specifiek voor de hond zijn. Denk aan een plakje ham, een stukje vlees of andere snacks. Probeer dit tot een minimum te beperken. Twee keer per dag een goede bak met brokken is in principe voldoende voor de hond. Af en toe een beloning is goed (vooral tijdens de opvoeding) maar beperk dit wel. Een  hond met overgewicht is heel ongezond!
  5. Gezondheid en Verzorging. We willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk van onze hond genieten. Zorg er dan ook voor dat ze een goede verzorging krijgen. Dus geef ze regelmatig ontwormingsmiddel, anti vlooien middel, maar ook bijvoorbeeld de verzorging van de vacht is belangrijk. Kam je hond regelmatig en was de hond wanneer nodig. Deze middelen kun je gemakkelijk online bestellen via Brekz!