Menu
Beautynieuwtjes

Je kind voor het eerst naar school? Lees deze tips

Je kind voor het eerst naar school Lees deze tips

De eerste schooldag van je kind is ontzettend spannend. De meeste kinderen zijn vier jaar oud als ze voor het eerst naar school gaan. Vaak is dit moment nog spannender voor de ouders dan voor het kind. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je goed voor te bereiden op deze dag. We delen een aantal tips met je in dit artikel.

Wennen op school

Op bijna alle scholen is het mogelijk om je kind eerst te laten wennen. Dit betekent dat je kind alvast kennismaakt met de leerkracht, het gebouw en de klasgenoten. Je kunt dan direct ook het afscheid nemen oefenen met je kind. Sommige kinderen moeten huilen. Het best is om het afscheid kort te houden en het moment niet te rekken.

Praat met je kind

Naar school gaan is voor je kind een hele nieuwe ervaring. Je kunt al wat spanning wegnemen door te vertellen wat hij of zij allemaal kunt verwachten. Wat gaat er op school allemaal gebeuren? En hoe werkt het precies met ophalen? Bespreek de details met je kind en vraag ook of hij of zij misschien nog vragen heeft. Er zijn ook leuke leesboekjes die over de eerste schooldag gaan.

Nieuwe spulletjes kopen

MyMepal - homepage

Om je kind enthousiast te maken voor zijn eerste schooldag kan je alvast samen nieuwe spulletjes uitkiezen. Denk aan een broodtrommel, schoolbeker, een eigen rugtas en misschien wel een paar leuke outfits voor school. Het kopen van spullen is een vorm van voorpret en je kind zal er naar uitkijken om al zijn of haar nieuwe spullen te mogen gebruiken. Zorg trouwens voor een duidelijk naamlabel op de schoolspullen om te voorkomen dat een klasgenootje er per ongeluk met de spulletjes vandoor gaat. Kijk eens op de homepage van MyMepal. In deze webshop kan je onder andere gepersonaliseerde bekers en broodtrommels laten maken.

Samen oefenen

Je kind gaat naar school om nieuwe dingen te leren. Na zo’n eerste schooldag is het leuk om de kleine dingetjes die hij of zij al heeft geleerd even door te nemen en te oefenen. Hier leert een kind heel veel van en kinderen vinden het ook leuk als hun ouders betrokken zijn.