Menu
Familie / Kids

Alles voor de perfecte nachtrust voor uw baby

Bent u onlangs moeder geworden of bent u op dit moment in verwachting? Dan weet u waarschijnlijk hoe belangrijk een goede nachtrust is voor u en uw baby. Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben een aantal tips voor u die er voor u kunnen zorgen dat uw baby een goede nachtrust krijgt.

Belangrijk is om de baby te laten wennen aan een vast ritme. Dit lijkt in het begin misschien lastig, maar het zal u verbazen hoe snel baby’s gewend zijn aan een vast ritme. Dus op vaste tijden de fles en dan in bed om te slapen. Voor overdag is het dan wel belangrijk dat de kamer ook donker is, zodat de baby ook in alle rust in slaap kan vallen.

Ook de temperatuur op de slaapkamer is belangrijk. Het moet niet te koud zijn, maar zeker ook niet te warm. Een graad of 18 is ideaal om lekker bij in slaap te vallen.

Mocht uw baby stress ervaren van het naar bed gaan dan is het ook mogelijk om wat ontspanningsoefeningen te doen. Zet de baby bijvoorbeeld in een wipstoel om ze even lekker te wiegen voor het slapengaan. De baby zal hierdoor ontspannen en makkelijker in slaap vallen.

Er zijn divers Wipstoelen, maar ook andere producten verkrijgbaar voor een goede nachtrust. Inspiratie opdoen neem een kijkje op Ikwordmama.nl

Valt jouw baby niet gelijk in slaap? Geen probleem geef hem of haar de tijd om in slaap te vallen. Laat de baby in zijn eigen bedje liggen en haal hem of haar niet bij iedere kik uit bed. Uw baby moet de tijd krijgen om aan zijn of haar eigen bed te wennen.