Menu
Persoonlijk / Werk / Werk & Studie

Toe aan een nieuwe uitdaging? Start met mediation!

Ben jij toe aan iets anders of wil je meer invulling in jouw leven? Een nieuwe opleiding of training volgen kan veel voor je betekenen. Mediation is vandaag de dag enorm populair. Het biedt vele kansen op de arbeidsmarkt en kan meerwaarde geven aan jouw persoonlijke leven. Wil je meer weten over mediation? Lees dan gauw verder.

Wat is Mediation

Mediation is in de meeste beknopte versie het adviseren van twee tegenpolen. Dit kan in de letterlijke zin beteken dat je als Mediator handelsrelaties probeert te herstellen of neutraal advies tussen twee partijen kunt geven. Mediators worden vaak ingeschakeld bij echtscheidingen om onafhankelijk tussen de twee partijen te onderhandelen. Mediation is nooit saai, alle zaken zijn uniek en jouw expertise wordt altijd op prijs gesteld. Help een werknemer tijdens het ontslag om een eerlijke vergoeding te krijgen van de werknemer of help een relatie op goede voet te beëindigen. Mediation is enorm breed en kan op verschillende manieren worden ingezet.

De kennis komt altijd van pas

In de meeste gevallen volgen mensen een training of studeren zij om hiermee iets te kunnen op de arbeidsmarkt. Mediation draagt zeker bij aan meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt, maar is ook op persoonlijk gebied een echte aanrader. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen. Je leert hoe je balansen kunt herstellen of negatieve verbanden op een professionele manier kunt beëindigen. Je kunt dit direct toepassen in zakelijke gesprekken op het werk of met persoonlijke contacten. Daarnaast kun je jouw eigen ervaring vaak eenvoudig toepassen en toetsen tijdens de studie of trainingen.

Het perspectief

Een van de meest voorname redenen dat mensen een training of mediation opleiding volgen, is vanwege het arbeidsperspectief. Er is steeds meer vraag naar professionele bemiddelaars. Zowel op de werkvloer tussen relaties van medewerkers en werkgever, als bijvoorbeeld bij echtscheidingen. Een onafhankelijke partij die zicht kan geven op de zaak wordt erg gewaardeerd. Mediation is hot! Het is populair en in steeds meer situaties wordt de kennis en expertise van een mediator op prijs gesteld. Wanneer je een studie of cursus volgt, weet je direct dat je hier wat mee kunt. Je kunt jouw verworven kennis al snel in praktijk brengen.

Voor wie is Mediation geschikt?

Iedereen kan de studie of een training mediation volgen, toch zijn er enkele persoonlijke eigenschappen die uitermate geschikt zijn voor deze functie. Een mediator moet neutraal van aard zijn, zakelijk, doortastend en deskundig. Je moet als mediator niet eenvoudig te beïnvloeden zijn en hoofdzaken van bijzaken kunnen scheiden. Je neemt nooit genoegen met een te simpel antwoord en zult altijd de feiten erop naslaan. Deze eigenschappen en facetten leer je tijdens de studie of training. Iedereen kan leren om een goede mediator te worden.

Wil jij als onafhankelijk tussenpersoon problemen oplossen? Ben jij deskundig, laat je niet over je heenlopen en kun je neutraal advies geven? Dan is een mediator functie misschien wel wat voor jou. Je bent nooit te oud om te leren of van vak te verwisselen. Mediation is hot! Leer meer over hoe jij als tussenpersoon problemen kunt oplossen en relaties kunt herstellen tijdens een studie of cursus mediation.