Menu
Lichaam

Bettina Holwerda probeert ontsierende zwangerschapsstriemen te voorkomen

Vanaf 1 oktober a.s. is een nieuwe, zeer effectieve balsem tegen zwangerschapsstriemen verkrijgbaar bij drogist en apotheek. Deze Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem van Bayer bevat de stof Centella Asiatica, die zeer effectief* striae (striemen in de huid) helpt voorkomen en verminderen tijdens de zwangerschap. De momenteel zwangere musicalster Bettina Holwerda testte de balsem al uit op haar groeiende buik en is enthousiast: ”Ik ben heel tevreden, het is een fijn product!”

Liever geen ontsierende striemen!
Zwangerschapsstriemen komen vaak voor. Maar liefst 60 tot 95 procent van alle zwangere vrouwen ontwikkelt striae gedurende de zwangerschap**. Uit een groot gezondheidsonderzoek*** blijkt dat 80 procent van de vrouwen striemen in de huid, die ontstaan tijdens de zwangerschap door oprekking van de huid, wil voorkomen. Zij smeren daarom hun groeiende buik, borst, benen en billen in met zwangerschapsbalsem, een crème of olie.

‘’Fijn product!’’
Ook musicalster Bettina Holwerda, één van Nederlands meest bekende zwangere vrouwen van dit moment, vermijdt graag ontsierende blauw-paarse zwangerschapsstriemen. Samen met haar eveneens zeer bekende partner Jim Bakkum, verwacht ze hun eerste baby. Zij gebruikte de nieuwe balsem van Bepanthen alvast en is zeer positief over de resultaten. Bettina: “Natuurlijk wil ook ik geen ontsierende striemen en de balsem van Bepanthen ziet er betrouwbaar uit.” Onmiddellijk na de eerste keer smeren merkte ze een verbetering in de zachtheid van haar huid en ontstonden geen striemen. Haar oordeel luidt dan ook: “Wat een fijn product!”

Betrouwbaar en effectief
Helaas is het niet altijd mogelijk om striae volledig te voorkomen. Dit hangt onder andere samen met genetische factoren. Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem bevat ondermeer de stof Centella Asiatica, een stof waarvan is bewezen dat ze striemen zeer effectief verminderd en voorkomt.

Volgens Mataya Roesems, Brand Manager van Bepanthen, is de nieuwe balsem daarom een uitstekende aanvulling op het kwalitatief sterke Bepanthen assortiment. “Het merk staat al jarenlang voor betrouwbaarheid en effectiviteit. Miljoenen huishoudens in Nederland kennen Bepanthen van de Baby Zalf en zijn daar positief over. Ook vele verloskundigen en kraamverzorgenden zijn erg enthousiast over onze producten. We hopen met deze nieuwe balsem als aanvulling op ons assortiment, de zwangerschap voor velen nóg plezieriger en zorgelozer te kunnen maken.”

 

*J. Mallol. Prophylaxis of Striae Gravidarum with a topical formulation. A double blind trial. Inter. Journal of Cosm. Science 13, 51-57 (1991).

**S. Chang. Risk factors associated with striae gravidarum. Journal of the American Academy of Dermatology, Vol. 51 Iss. 9. 881-885 (2004)

*** Bron: Het Grote Gezondheidsonderzoek onder jonge gezinnen, Sanoma Media in opdracht van Bayer, 2012.