Bye roos! 5 tips

Bye roos! 5 tips

Je hoofdhuid jeukt, overal op je schouders zitten witte schilfertjes… herken jij het? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je roos hebt. Er zijn veel vrouwen die hier weleens last van hebben. Het is een vervelende kwaal waar de meeste dames graag vanaf willen. Het kan hardnekkig zijn, maar zeker niet onmogelijk om er vanaf te komen! Hieronder geven we tips wat je tegen roos in je haar kunt doen.

1. Bij roos niet krabben!

Een van de eerste tips die we graag mee willen geven is dat je moet stoppen met krabben als je roos hebt. Het probleem is dat als je blijft krabben dat je hoofdhuid niet kan genezen. Sterker nog, het wordt daardoor alleen maar erger. Probeer er dus vanaf te blijven!

2. Was je haren niet te vaak

Het is heel aantrekkelijk om je haren vaak te wassen. Dan is je haar niet zo vet en je haar zit veel beter in model. Zeker als je roos hebt dan kan de neiging bestaan je haren nog vaker te wassen. En toch, probeer je haren niet te vaak te wassen. Roos heeft namelijk gelukkig niets met een gebrek hygiëne te maken en bovendien kan een té schone hoofdhuid zelfs roos veroorzaken. Als je je haren minder gaat wassen zul je zien dat roos minder wordt.

3. Gebruik de juiste shampoo tegen roos

Als je heel regelmatig je haren wast is het van belang dat je de goede shampoo gebruikt tegen roos. Kies bij voorkeur voor een hele milde of pH-neutrale shampoo zonder kunstmatige toevoegingen, zeker al je je haren iedere dag wast. Je hebt ook shampoos met antibacteriële eigenschappen die er ook voor zorgt dat de roos niet meer terugkomt. Ook zijn het vaak shampoos die de hoofdhuid echt kalmeren.

De milde en pH-neutrale shampoos ruiken alleen vaak niet zo lekker. Wil je toch een shampoo die lekker ruikt? Dan heb je ook shampoo bars waar je je haren mee kunt wassen. Ze lijken een beetje op zeepjes en je hebt ze bijvoorbeeld in de geuren lavendel of rozen. Ze zijn niet per se tegen roos, maar het zijn wel bars met natuurlijke ingrediënten en ze zijn mild en zacht voor je haren. Deze kun je dus prima gebruiken als je roos hebt aangezien er geen kunstmatige ingrediënten inzitten.

Roos tips shampoo

4. Roos? Niet te veel föhnen

Roos houdt van een warme omgeving. Als je je haren graag wilt föhnen zorg er dan voor dat ie niet op de warmste stand staat. Doe het ook als het écht nodig is. Over warmte gesproken: als je er in de zomer meer last van hebt ga dan zo veel mogelijk onder een parasol zitten zodat er niet teveel warmte op je hoofdhuid komt.

5. Vitaminen voor je haar

Naast bovenstaande dingen kun je ook supplementen gaan gebruiken om je haar zo gezond mogelijk te houden. Het is wel belangrijk dat je daarbij een gezond voedingspatroon hebt. Supplementen die je haar gezond houden en sterker maken zijn bijvoorbeeld Vitamine B (B8), Foliumzuur, Selenium en Zink.

Wil je van je roos afkomen? Als je bovenstaande tips toepast ben je in no time van je roos af! Heb geduld en houd het wel eventjes vol. Dat laatste kan soms lastig zijn, maar hoe fijn is het als je roos weggaat en niet meer terugkomt?