Menu
Werk & Studie

De 6 succesvolle eigenschappen

Niemand van ons wilt een leidinggevende die rondloopt als kip zonder kop. Paniek en ongerustheid kan zich makkelijk verspreiden in de werk sfeer, waardoor het moeilijk maakt voor men zich te concentreren. Stressbestendig zijn is één van de belangrijkste eigenschappen die beroemde business vrouwen hebben.

Onderzoek
Uit een recent onderzoek werden er 85 vrouwen onderzocht die hoge leidinggevende functies hebben, om een persoonlijkheidstest te doen. Daarnaast werd er ook gekeken naar welke eigenschappen belangrijk zijn geweest voor hun succes. Uit het onderzoek zijn er 6 belangrijke eigenschappen naar boven gekomen, hier onder het resultaat.
1. Assertiviteit
Ben je direct wanneer het neer komt op onderhandelen met mensen? Wordt er over je heen gelopen of sta je stevig in je schoenen? Om succesvol te zijn moet je dus wel echt stevig in je schoenen staan er durven te zeggen wat je denkt.

2. Agressiviteit
Het wordt meestal als een negatieve omschrijving gebruikt voor vrouwen in de businesswereld, maar deze eigenschap is wel essentieel voor succes. En met agressiviteit wordt natuurlijk niet bedoelt dat je moet schreeuwen en je collega’s bang maakt, maar je kan het meer zien als een behulpzame agressie. Het wordt goed bedoeld.

3. Empathie
We zijn allemaal mens en hebben behoeftes om begrepen te worden door anderen. Natuurlijk, mensen hebben ook problemen en zorgen en die moeten ook erkend en behandeld worden met gevoel. Maar waar de succesvolle vrouwen onderscheidend in zijn is dat zij begrip hebben zonder dat zij toelaten dat Sentimentaliteit hen afwijkt van de koers.

4. Ego
Bij ego gaat het erom dat je genoeg zelfvertrouwen hebt in jouw vaardigheden om de uitdagingen aan te gaan. Het is niet arrogant om bewust te zijn van je vaardigheden en deze te showen. Hier mag je best trots op zijn.

5. Energie
Energie, tja, dat hoef ik eigenlijk niet uit te leggen, toch? Naast het punt dat je enthousiast moest zijn is het ook belangrijk dat je gezond eet, vaak sport en af en toe is een massage neemt.

6. Stressbestendig
Deze eigenschap noemde ik eigenlijk al aan het begin van dit artikel, niemand houdt van een paniekerige sfeer op de werkvloer. Om een succesvolle vrouw te worden moet je dus stressbestendig zijn! En soms is het wel logisch dat je beetje strest. De beste zelfverdediging hiervoor is om bewust te zijn van je competenties en vaardigheden. Wees zelfverzekerd!