Menu
Gossip / Werk & Studie

Zo haal je meer uit je ochtend

Vanaf het moment dat je wekker gaat heb je waarschijnlijk een vast ochtendritueel. Maar door iedere dag een kwartiertje eerder op te staan kun je zoveel meer bereiken. Een kwartier eerder opstaan betekend niet alleen een kwartier meer tijd voordat je naar je werk gaat, maar het geeft je later in de ochtend ook nog eens extra rust en energie om veel uit je werkdag te halen. Daarom hebben wij voor jullie een top 8 gemaakt met activiteiten die je kunt ondernemen als je een kwartiertje eerder opstaat.

  1. In alle rust ontbijten. En dan bedoelen wij natuurlijk niet snel een boterham en een kop koffie naar binnen schuiven, maar even rustig zitten en de tijd nemen voor het ontbijt.
  2. Een lekkere lange wandeling maken met de hond om zo even je hoofd leeg te maken en te genieten van de rust en de natuur.
  3. In de avond niet aan het huishouden toegekomen. Maak dan in de ochtend even een snelle ronde door het huis, zodat je ´s avonds in een opgeruimd huis thuiskomt.
  4. Neem rustig de tijd voor een korte yoga sessie.
  5. Maak alvast een lekkere lunch klaar zoals een lekkere wrap, salade of een vers broodje.
  6. Ga eens lekker lezen en pak een goed boek of de (online) krant. En hoe verleidelijk het misschien ook is om alvast iets voor je werk te doen, probeer dit niet te doen en wacht echt tot je op het werk bent.
  7. Plan je dag alvast. Als je van tevoren weet wat je later op de dag allemaal gaat doen dan begin je ontspannender aan je dag.
  8. Motiveer jezelf: Heb je een drukke dag in het vooruitzicht? Bedenk een leuke activiteit voor je zelf waar je naar uit kunt kijken.