Menu
Algemeen

Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering

Iedereen weet dat mannen en vrouwen anders zijn in het verkeer. Niet alleen dankzij de clichés die hier altijd over verteld worden, maar ook door feiten en onderzoek wat onafhankelijk gedaan is. Interessant is om na te gaan in hoeverre een aantal vooroordelen kloppen en wat de feiten zijn. Hoewel er in Nederland nog niet zo een onderzoek is gedaan, is dit bij onze onderburen wel het geval geweest. Dit onderzoek is  uitgevoerd onder meer dan duizend Belgische autobezitters.

Schoenen en voorzichtigheid
Autorijden op hakken is geen pretje, daarom nemen 7 op de 10 vrouwen ook een paar platte schoenen mee als ze auto gaan rijden. Zie je het al voor je? Autorijden met je stiletto’s? Nee precies, verstandig om platte schoenen mee te nemen dus.

Sowieso zijn vrouwen in het algemeen een stuk voorzichtiger dan mannen. 28% van de Belgische vrouwen heeft nog nooit een verkeersongeluk gehad, tegen 21% van de mannen. Het percentage wat zegt meer dan twee keer ‘iets te hebben geraakt of een ongeluk te hebben gehad’ ligt bij mannen op 35%! Bij vrouwen is dit een stuk lager met slechts 19%.

Wakker blijven en bescheidenheid
Ook zijn dames achter het stuur een stuk alerter dan mannen. Bijna één op de vijf vrouwen geeft aan weleens (bijna) in slaap te zijn gevallen tijdens het autorijden. Hoewel dit al best hoog klinkt spannen de mannen de kroon met 37%!

Het meest prikkelbare punt voor vrouwen in de auto blijft altijd het parkeren. Ondanks alle positieve punten hierboven zegt toch nog bijna 40% van de vrouwen dat de mannen beter zijn in het parkeren van de auto. Ook vindt bijna één op de vijf in het algemeen dat mannen beter rijden. Vinden vrouwen dat echt of is dit een vorm van bescheidenheid?

Autoverzekering en kleur
Hoewel vrouwen in het algemeen minder schade rijden dan mannen is het niet zo dat vrouwen een goedkopere autoverzekering kunnen afsluiten. Het is namelijk verboden om de premie van de autoverzekering te baseren op geslacht. Om toch een goedkope autoverzekering te scoren kan je gebruikmaken van de online vergelijker. Vaak is dit goedkoper dan direct bij de verzekeraar omdat de verzekeraars hoger in de vergelijking willen staan.

Qua kleur van de auto is er weinig verschil tussen mannen en vrouwen. De top 3 is namelijk hetzelfde bij beide geslachten. Op 1 staat zwart (vrouwen 21%, mannen 18), op 2 zilver/grijs (15%, 21%) en op 3 blauw (11%, 12). Bij sommige verzekeraars bepaald de kleur van de auto deels de premie van de autoverzekering. Om zeker te zijn van de beste autoverzekering voor jou is het verstandig om naar Autoverzekering.nl te gaan. Hier kan je je autoverzekering vergelijken en ook direct online alles regelen. Per jaar is er een besparing mogelijk van wel 200 euro!