Menu
Liefde

Waarom de meeste huwelijken niet werken..

Vergis je niet: getrouwd zijn is nooit makkelijk. Maar voor een of andere reden is het huwelijk anders geworden dan vroeger. Koppels hebben niet alleen moeite met het basis communiceren, seks en het ouderschap. Door de moderne komen er nieuwe problemen bij kijken.

Is het waar dat getrouwd zijn erger is in deze tijd dan vroeger?
Het is in werkelijkheid niet zo zwart en wit. Het feit is dat er minder mensen gaan trouwen. In 2010 was de kans op een scheiding nog nooit zo groot geweest, maar liefst 36,2%. Het percentage is in de afgelopen 10 jaar omhoog gegaan. Alleen in 2009 was er een lichte afname. Wat staat er in de weg? Koppels nemen te vaak niet de tijd om er samen uit te komen. Problemen worden eerder genegeerd dan dat ze echt uitgepraat worden. Mensen hopen zo dat problemen zichzelf zullen oplossing en de problemen verdwijnen.

En dat is het grootste probleem!
Maar hoe werk je daaraan? Wees realistisch. Een visie hebben van hoe je wilt dat je huwelijk eruit ziet is belangrijk, maar je moet flexibel zijn. Geluk komt in verschillende varianten.
Als jij jezelf alleen gelukkig ziet wanneer je partner veel geld maakt of wanneer jullie een bepaald aantal kinderen hebben, dan zal ik jou vertellen dat dat het recept is voor een mislukt huwelijk. Koppels hebben bepaalde hoge verwachtingen van een huwelijk, maar proberen er niet samen naar toe te werken. Wanneer jullie serieus zijn om jullie huwelijk te laten werken dan moet er ook serieus voor gewerkt worden.