Je favoriete accessoires hoeft niet altijd de duur te zijn

Je favoriete accessoires hoeft niet altijd de duur te zijn

Accessoires zijn de laatste jaren toch echt wel een dingetje geworden. Waar mannen vaak graag op zoek gaan naar gadgets die het kind in ze los kunnen maken zijn vrouwen sneller op zoek naar technische hoogstandjes die vooral functioneel zijn voor werk, vermaak en andere belangrijke zaken in het dagelijkse leven. Een Kindle om gemakkelijk te kunnen lezen, een nieuwe smartphone om agenda en contacten binnen handbereik te hebben of draadloze koptelefoons om gemakkelijk te kunnen multi-tasken. Toch net wat anders dan een afstand bestuurbare helikopter of drone.

Het hoeft niet duur te zijn

Veel van deze accessoires kosten veel geld. Zeker wanneer je graag voor het nieuwste van het nieuwste gadget gaat. Maar dit kan op heel gemakkelijke manier, een heel stuk goedkoper. In plaats van de nieuwste, ga je voor een versie ouder! Pas gelanceerde producten kennen hoge prijzen. De nieuwste smartphone kan je gemakkelijk meer dan €800 kosten. Dus waarom niet gaan voor een versie ouder? Zo kun je bijvoorbeeld voor de helft van de prijs, een hele toffe middenklasser kiezen en bijvoorbeeld de S7 kopen bij KPN.

Het nadeel van nieuw

Het nadeel van die nieuwe accessoires is namelijk dat ze, behalve de fikse prijs, vaak wat kinderziektes met zich meebrengen. Waar de speciale introductie versie van de eerste e-Reader eerst aangeprezen werd als een ware must have, werd hij al vrij snel van de top gestoten door de standaard tablet en nog later vervangen door de Kindle. Een gadget die een aantal jaren eerder ook al op de markt was. Dus waarom zou je veel geld uitgeven aan een nieuw accessoire, als je geld en verdriet kunt besparen door voor een versie ouder te gaan!

e-reader

Kinderziekte vrij

Die oudere versie heeft zijn proeftijd namelijk al doorstaan. Eventuele kinderziektes zijn aangepakt en verbeterd. Online zijn honderden reviews te vinden over het gebruiksgemak en de prijs- kwaliteit verhouding en ook in directe familie of vriendenkring zijn er wellicht contacten met gebruikservaring. Je weet precies wat je krijgt. Nu komt dat bij smartphones bijna nooit voor, maar het is toch een prettig gevoel om te weten dat jouw nieuwe smartphone al een paar jaar is getest door andere gebruikers.

Oud en vertrouwd

Op die manier kom je ook minder snel voor verrassingen te staan. Niet zo lang geleden kwam onder andere Samsung regelmatig voor in lijstjes met de beste smartphones voor vrouwen. Gebruiksgemak, kwaliteit en prijsverhoudingen behalen bij verschillende oudere toestellen de maximale score. Waarom zou je voor een compleet nieuw merk of toestel gaan terwijl je ook voor iets kunt kiezen waarvan je weet dat het niet teleurstelt? Bespaar jezelf het geld en de kopzorgen en ga voor een versie ouder.