Tips bij het kopen van een nieuwe auto

Tips bij het kopen van een nieuwe auto

Op zoek gaan naar een nieuwe auto is misschien niet je favoriete hobby, maar toch kan een nieuwe auto erg belangrijk zijn. Heb je nog geen droomauto gevonden, omdat je overweldigd wordt door het aanbod van automerken? Heb je geen idee of je voldoende budget hebt voor een nieuwe auto?

Hier vind je tips en adviezen om mee aan de slag te kunnen. Wie weet staat er dan binnenkort een nieuwe auto voor jouw deur!

Populaire automerken voor vrouwen
Populaire auto’s voor vrouwen zijn bijvoorbeeld de Opel Corsa, een Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo. Maar ook de Smart is nog steeds razend populair.

Het onderhouden van een auto
Een auto kopen betekent dat je er ook onderhoud aan moet plegen. Het liefst wil je dit zo min mogelijk doen natuurlijk, aangezien je liever met andere zaken bezig bent.  Koop je een tweedehands auto, dan kun je verwachten dat er sneller reparaties aan verricht moeten worden. Neem een expert mee om de betrouwbaarheid van de auto in te schatten.

Is de auto praktisch genoeg?
Een auto moet voor jou vooral praktisch zijn. Je moet er snel mee weg kunnen, bijvoorbeeld om naar je werk te crossen of om je kinderen naar school te brengen. Een compacte auto kan daarom erg fijn zijn, maar wel met genoeg ruimte om alles in kwijt te kunnen.

De financiering van je nieuwe auto
Staat jouw favoriete auto te koop? Bereken hoeveel geld je kunt lenen voordat je daadwerkelijk een auto koopt. Een nieuwe auto kan flink wat geld kosten en het zou niet professioneel overkomen wanneer je onvoldoende geld hebt om deze aan te schaffen.

Je kunt gemakkelijk een berekening laten maken bij een financieel adviseur of een geldverstrekker wanneer je onvoldoende vermogen hebt om de auto in één keer te kunnen betalen. Kredietvormen waar je uit kunt kiezen zijn onder andere een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Genoeg mogelijkheden!