Menu
Algemeen / Persoonlijk

Verstandig met geld omgaan

Meer doen met je geld

Goede tijden, slechte tijden. Dat is niet alleen de titel van een soap, het is ook hoe voor veel mensen het financiële leven verloopt. In 2008 werd Nederland meegesleurd in een economische crisis. Daar merken we nog steeds de gevolgen van, maar er zijn gelukkig ook signalen dat het weer de goede kant op gaat. We zitten weer in een opwaartse spiraal in plaats van in een neerwaartse.

Is dit het moment om je spaargeld aan te spreken? Misschien wel. Door nu eindelijk de auto van je dromen te kopen of die wereldreis te gaan maken doe je niet alleen jezelf een plezier, maar versterk je ook een klein beetje de opwaartse spiraal. Toch is het verstandig om de vinger aan de knip te houden. Er kunnen nieuwe tegenvallers komen, wereldwijd of in je persoonlijke situatie.

Vermogensbeheer

Doe vooral nu de dingen die je leuk vindt, maar denk ook aan later. De mannen en vrouwen van Staalbankiers helpen je om je financiële leven in kaart te brengen en daar op een verstandige manier mee om te gaan. Misschien gaan je kinderen binnenkort studeren, of wil je een reserve opbouwen voor na je pensioen. In beide gevallen wil je je vermogen laten groeien om bepaalde doelen te bereiken. Toch is er een verschil: de factor tijd.

Vermogen dat je op relatief korte termijn wilt aanspreken zul je willen beleggen in fondsen met weinig risico. Om op langere termijn een interessant kapitaal op te bouwen kan het lonen om te investeren in opkomende markten. De risico’s op korte termijn zijn weliswaar groter, maar het rendement op langere termijn is dat ook. Dit soort afwegingen moet je aan specialisten overlaten. Maak daarom eens een afspraak om de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie te verkennen.