Menu
Familie / Wonen

Goedkoop klussen?

De keuken verbouwen, de woonkamer een ander likje verf, een eigen boekenkast of tafeltje maken. Het klinkt heel moeilijk en duur, maar dat hoeft het niet te zijn.

Uitbesteden

Veel mensen laten hun keuken speciaal op maat maken en leveren. Dit kan wel duizenden euro’s kosten. Mag ik een geheimpje vertellen? Onze keuken heeft ons lang niet zo veel gekost. We hebben hem namelijk zelf in elkaar gezet.
Kleine berekening:

  • Koelkast = €25,00 via marktplaats
  • Combi magnetron = €20,00 via marktplaats
  • Oven+gasfornuis = €65,00 via verhuurder
  • Afzuigkap = €15,00 via marktplaats
  • Wasbak = €15,00 via marktplaats
  • Keukenkastjes onder & boven = €0,00 via verhuurder
  • Steigerhout, MDF aanrechtblad, dun MDF voor kruidenplankjes = Ongeveer €150 a €200
  • Pot verf voor muren = €15,00 aanbieding en korting bij winkel van verhuurder
  • Verf+spullen voor keukenkastjes en snij-eiland = €25,00

Totaal = €330,00 is wat we ongeveer kwijt zijn geweest aan het bouwen van onze keuken. We hadden het geluk dat we de keukenkastjes van de verhuurder mochten gebruiken. Onze keuken is helemaal in de steigerhoutstijl, wat nu ontzettend hip aan het worden is. Tegenwoordig kun je namelijk alles in steigerhout vinden, zelfs honden/katten manden.  Steigerhout is ideaal voor buiten, maar staat ook prachtig binnen.

Het kost wat meer tijd om zelf aan de slag te gaan, maar het levert enorm veel geld op. Of in ieder geval; het scheelt enorm veel geld. Steigerhout en MDF-platen hebben we via via te pakken weten te krijgen. Bij de stort, via marktplaats, via vrienden.. Je zult een netwerkje moeten hebben om goedkoop aan hout etc te komen om te klussen.

Klussen
Het klinkt allemaal heel moeilijk, maar dat is het niet. Zolang je maar goed nadenkt over wat je gaat maken. Zoek bijvoorbeeld een ontwerp op via internet. Daarnaast is het gewoon logisch nadenken. Ik wil een boekenkast, hoe doe ik dat? Hoe lang, breed, hoeveel ruimte heb ik? Teken het ontwerp uit en ga daarna het hout halen. Zagen, lijmen en schroeven kan iedereen 😉 Daarnaast maak je het voor jezelf dus moet het dan echt meteen de eerste keer perfect zijn? Misschien heb je wel een handige vriend die jou kan helpen. Ik mag in ieder geval in mijn handjes wrijven met die knappe (op meerdere manieren) vriend van me. Er zijn weinig dingen die hij niet kan. Het huis wordt goedkoop verbouwd, het wordt helemaal onze stijl én ik steek er ook nog wat van op. Oh, en samen klussen is meteen een goede test of jullie samen kunnen werken 😉 Succes!