Menu
Familie

Leuke Paas ideeën voor dit weekend!

Het is Paasweekend! Tijdens Pasen draait het allemaal om geloof, familie, eten en leuke dingen doen met je kinderen. Kortom, je kunt dit weekend van alles doen om Pasen tot leven te brengen. Wij hebben hier een paar hele leuke ideeën die je samen kunt doen met de kids.

Paashaas pannenkoeken
Samen met je kinderen pannenkoeken bakken is gezellig en kinderen vinden het geweldig. Want jullie gaan niet zomaar pannenkoeken maken, nee, jullie maken Paashaas pannenkoeken. Gebruik ook chocola en stukjes fruit om ogen, neus en snorharen te maken. Daarnaast kun je natuurlijk ook andere gerechten samen met je kinderen bakken!

Eieren versieren
We weten allemaal dat het ei centraal staat met Pasen. Natuurlijk kan het verven van de eieren dan niet ontbreken. Kook samen met je kinderen de eieren en vervolgens laat je ze de eieren schilderen in vrolijke kleurtjes. Als alle eieren mooi versiert zijn dan kunnen jullie ze samen tijdens het ontbijt opeten.

Eieren verstoppen
Verstop een paar eieren in het huis en/of in de tuin voordat de kinderen wakker zijn. Dit kunnen echte eieren zijn, maar je kan ook kiezen voor chocolade eieren. Onthoud hoeveel eieren je hebt verstopt en waar zodat je zeker weet dat ze allemaal gevonden zijn. Kinderen vinden dit spel natuurlijk geweldig en je kan er gelijk een wedstrijd van maken. Wie wint mag de paaseieren opeten!

Knutselen
Zoals ik al net zei, is het erg leuk om eieren te verven met je kinderen, maar eieren versieren kan ook op een ander manier. Dit kan al makkelijk met stukjes karton te plakken op de eieren. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een paashaas maken van het ei, doordat ze aan de hand van het karton figuren kunnen maken.

Gezellig Paashuis
Het is natuurlijk veel leuker als het huis in een gezellig en warm paassfeer is. Dit kun je al makkelijk doen door een paar paastakken te kopen, kaarsjes aan te steken, de tafel mooi te bedekken en kunstbloemen op de tafel neer te zetten. Als de tafel mooi is gedekt wordt het huis direct gezelliger. Versier het huis samen met de kids, zo betrek je ze bij het creëren van een gezellige sfeer.